Képeken az árvízi emlékművet letaroló, teljesen összetört Mercedes

Reggel írtuk meg a Szeged365 információi alapján, hogy hajnali 1 előtt pár perccel egy újabb baleset történt a Huszár Mátyás rakparton: egy fehér AMG Mercedes sofőrje vesztette el az irányítást az autó felett és ment neki a szalagkorlátnak. Ittasság gyanúja nem merült fel a sofőr esetében, személyi sérülés nem történt.

Azóta kiderült, hogy egészen pontosan újra az árvízi emlékművet tarolta le a sofőr az autójával. Erről később képeket is kapott a portál, melyeken az látszik, hogy a gépjármű – valószínűleg a Mercedes-Benz E-osztály coupe változata, mely 4,4 másodperc alatt van százon – teljesen szétroncsolódott.

Magyarországon a típus alapára 22,8 millió forint, az AMG verzió pedig több mint 37 millió forintról indul. A hibrid hajtáslánc egyébként 435 lóerős, illetve egy 22 lóerős elektromotorral is fel van szerelve. Ebből arra lehet következtetni, hogy a tulajdonos egy kicsit túltolhatta, vagy alulbecsülhette az emlékműnél található ívet, így kisodródott.

Legutóbb augusztusban rongálták meg az árvízi emlékművet – mely azóta ki lett javítva –, egy taxis vágódott ki a kanyarban a Toyota gépjárműjével. Korábban tavaly szeptemberben történt hasonló száraz időben, akkor egy kék BMW valószínűleg gyorsan hajtva kisodródott a kanyarban és letarolta az emlékmű egy részét. A tulajdonos ekkor elmenekült.