Nagy Sándor szerint a szegedi ultrák beszennyezik a város nevét

Mi is megírtuk, hogy az ismert MTK-szurkoló Radnóti Zoltán rabbi 12 éves kislánya életében először most hétfőn, az NB2-be kiesett MTK Szeged ellen idénynyitóján járt focimeccsen, ahol megrázó élményben volt része, ugyanis a Szeged szurkolói – akik a 444.hu cikke szerint a meccs közben már azt mondogatták, hogy „gágágá, buzi MTK” – az Új Hidegkuti Nándor stadion előtt hangos “Zsidóbűnözés, igenis van zsidóbűnözés”-skandálással fogadták az MTK szurkolóit.

Mint Radnóti megjegyezte, „a 12 éves lányom élete első MTK meccsén testközelből tapasztalta meg a való világot”. Az esetről felvételt is készített a lány, de kamerát nem merte feléjük fordítani. Az eset fejleménye lett, hogy csütörtökön az MTK bejelentette, feljelentést is tesznek. „Tiltakozunk az érintett szegedi szurkolók antiszemita viselkedése ellen, akik esetenként már a mérkőzés alatt is elfogadhatatlan rigmusokat skandáltak”  áll a kiadott közleményben.

Erre reagálva Nagy Sándor szegedi városfejlesztési alpolgármester is közre adott néhány sort közösségi oldalán, ahol azt írta, biztos benne, hogy az nem Szeged hangja, ami az MTK meccsen és utána hallatszott, ami miatt a város neve szalagcímbe került, és ami miatt a feljelentés született. „És biztos vagyok benne, hogy

a legtöbb szegedi számára elfogadhatatlan, ha a városunk nevét ilyen módon szennyezik be.”

Szerinte Szeged azért lehet prosperáló város, „mert tisztelettel vagyunk egymás iránt, mert hiszünk a helyi közösség sokszínűségében, mert szolidárisak vagyunk a bajban. Aki megpróbálja ezt szétszakítani, az Szeged jövőjét, fejlődését próbálja szétszakítani”.