Németországban fogták el kommandósok a Csillag téri trafik kifosztóját

Még március végén írtuk meg, hogy Szabó Bálint önkormányzati képviselő kocsijával a Csillag téri körforgalom gyűrűjének letérkövezett részére állt be az este, majd egy hatalmas létrával felmászott a magasba, hogy a molinót a lámpaoszlophoz kötözze. Ekkor azonban nem várt vendégek jelentek meg: a rendőrség szállt ki a téren lévő trafikhoz, amiről beszámoltunk, hogy valamivel március 30-án este 10 előtt rabolták ki.

Az akkori hírek szerint kutyával is keresték az elkövető(ke)t. Mindez este 10 előtt történt valamivel, amikor aznap késő délután és kora este az egész ország azzal volt elfoglalva, hogy az összes Árkádot kiürítették bombariadó miatt. Most a rendőrség osztott meg egy hírt, melyben közlik, hogy a bűncselekmények garmadája miatt már külföldön is keresett férfi ellen 13 elfogatóparancs volt kiadva.

A TOP 50-es listán is szereplő körözöttet pár napja Németországban fogták el.

A 23 éves sásdi F. Györgyöt évek óta keresték a hatóságok. Az első körözést 2020 márciusában adták ki ellene, azóta ez a szám 13-ra növekedett. A magyarországin túl, európai és nemzetközi elfogatóparancsok is bővítik a sort, így felkerült a magyar rendőrség TOP 50-es körözötti listájára is. Keresték rendőrkapitányságok és bíróságok is. A bűnlajstromán van jármű önkényes elvétele, garázdaság, lopás, kábítószer birtoklása és kábítószer-kereskedelem, de még fegyveres rablás is.

Utóbbi bűncselekményt a gyanú szerint idén márciusban követte el: a Magyarországon, több helyen végrehajtott fegyveres trafikrablások lehetséges elkövetőjeként merült fel a neve. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ezt követően adta ki ellene a magyarországi elfogatóparancsot, míg a Kecskeméti Járásbíróság a nemzetközit.

Fotó: Szabó Bálint / Facebook

A rendőri szervek ezt követően fogtak össze, hogy az évek óta bujkáló és a hatóságok számára elérhetetlenné vált férfit kézre kerítsék. A Baranya, a Bács-Kiskun és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő szervei együtt dolgoztak azon, hogy F. Györgyöt elfogják. Majd a konspirált módon bujkáló körözött ügyébe bevonták a KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályát is. A felderítés ekkor vett fordulatot.

A célkörözési nyomozók ugyanis az ENFAST-on (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) felvették a kapcsolatot a német társszervekkel, miután több olyan információ felmerült, hogy a keresett férfi Németország észak-nyugati részén tartózkodhat.

Adat merült fel arra is, hogy F. György nagy valószínűséggel éles lőfegyverrel rendelkezik, ezért a német társszerv speciális szakegysége végezte a férfi elfogását Coesfeldben július 20-án délelőtt. Meglátva a kommandósokat, ugyan megpróbált elmenekülni, de sikertelenül, a rendőrök elfogták. Azóta Németországban letartóztatásban van, kiadatásáról a későbbiekben dönt a német bíróság.