Áder János alaposan túljárt a többiek eszén a szegedi horgászversenyen, élete első egyéni győzelmét szerezve

Áder János nyerte a szegedi Maty-éren rendezett magyar horgászat nagyköveteinek találkozóját – írtuk csütörtökön. A volt államfő a Blikknek adott egy rövid interjút a szegedi helyszínen, ahol elárulta, hogyan járt túl a többiek eszén.

A volt köztársasági elnök – akiről közismert, hogy a pecázás szerelmese – a Magyar Országos Horgász Szövetség csütörtöki versenyének nagyköveti kategóriájában többek között Csőre Gábor, Straub Dezső és Trokán Péter színművészeket, vagy Erdei Zsolt profi világbajnok korábbi ökölvívót is maga mögé utasította. Áder János egyébként élete első egyéni (csapatban már volt első) győzelmét aratta pont Szegeden, ennek titkáról árult el részleteket a Blikknek.

Mint mondta, szerinte a stratégiákban volt különbség: a többiek pontyot szerettek volna fogni, mivel az utóbbi versenyeken nagyon jó eredménnyel zártak azok a versenyzők, akiknek ponty akad a horgára. Két-három testesebb ponty fogását ugyanis azokkal az apró halakkal, amiket ő fogott, nem lehet felülmúlni.

„De ma a pontyok nem kaptak... Megéreztem, vagy inkább úgy fogalmazok, az időjárás alapján úgy gondoltam, most a pontyra nem nagyon lesz esély. Ezért akartam alapvetően apró halakat, keszeget és kárászt fogni, de zömében törpeharcsák jöttek. Aztán volt végül keszeg és kárász, de meglepetésre elindultak a balinok is, azokból sikerült tizenhármat összegyűjteni” – mesélte a siker receptjét.

Azt is elárulta, hogy miután már az egyébként szegedi származású Novák Katalin átvette tőle a stafétabotot másfél hónapja, nem hiányzik neki a köztársasági elnökség: „Nem. Pontosan lehetett tudni, hogy ebben a történetben egyszer öt év, plusz még egyszer öt év van. Nincs hiányérzetem” – mondta a Blikk arra vonatkozó kérdésére Áder, hogy esetleg az utazásos, vagy bármely más része hiányzik-e neki.

Elárulta azt is, hogy jelenleg elégedett, és akkor lesz igazán boldog, ha egymás után jönnek majd az unokák. „Számot nem mondok, de szeretném, ha orgonasípszerűen jönnének velem akár vízilabda- vagy focimeccsre. Ha némelyikük elkapja vagy örökli a horgászszenvedélyt, akkor jöhet velem pecázni is” – fejtegette. Azt is elmondta, hogy többször is adott tanácsot Novák Katalinnak a munkával kapcsolatban.

A teljes interjú ide kattintva olvasható.