Elkészült a Stefánia és az Oskola utca kerékpáros része is, melyet az autósok is megirigyelnének

Mint korábban írtuk, szombaton adják át véglegesen az Oskola utcát és a környező beruházásokat egy Facebook-bejegyzés szerint, beleértve a Stefánián zajló átépítéseket is. Erről beszámolt a Magyar Kerékpárosklub szegedi részlege, a CM365 is, akik ezúttal képeket is közöltek az új kerékpáros infrastruktúráról, mely átadásra kerül.

Vegyük birtokba együtt az Oskola utcát! – Ezzel a címmel jelent meg a Biciklin Szeged nevű Facebook-oldal egyik eseménye, mely egy önkormányzathoz kapcsolható oldalnak tűnik. A programleírás szerint ünepélyes, zenés felvonulásra várják a nyuszimotorosokat, kerékpárosokat és minden érdeklődő szegedit június 18-án, szombaton a Somogyi-könyvtár elé délután 4 órára.

A CM365 kerékpáros oldal most 10 fotót közölt arról, hogyan változott a kerékpárosok eljutása a Stefánia irányából az Oskola utcán át. Mint írják, a Stefánia elérhető lett a korábban egyirányú utcákról is, ahol a Hungi vigadó mentén új aszfalt is van a szokásos, vörös térköves járda mellett, és irányhelyes közlekedés. A helyszínen bőségesen van hely is, ráadásul kerékpártámaszokat is kiraktak, megy így méltó egy kerékpáros sugárúthoz is a szervezet szerint.

Elérve a körforgalomhoz, a létesítménynél kétféle módon is át lehet menni a túloldalra, és persze a Vörösmarty utcára is, melyet a megujul.szeged.hu oldalon kiválóan bemutatnak. Egyrészt választhatjuk a színháznál, a körforgalom után lévő zebrát, valamint bemehetünk magába a körforgalomba is kölön bringás behajtóval. A színház előtt, az eltűnt babák mellett egy elég széles kerékpárutat festettek fel, mely a hídnál egy buszsávvá alakul át.

A hídfőben aztán biciklis járműosztályozó vár, ahol a különböző irányok külön kapnak zöldet, így a káosznak nyoma sincs. Továbbhaladva aztán az Oskola utcán is kitették a kerékpártámaszokat, melyek a Stefánián is megtalálhatóak. Ez a típus már a Dugonics térről ismerős lehet, de mint azt a kerékpárosklub megjegyzi, nem túl népszerűek a méreteik miatt, pedig védőborítás is van rajtuk. Alább képekben szemléltetve az írottak: