Szegeden a Zrínyi utcában rosszul parkoló autó blokkolta a tram-traint, 20–25 percet késett emiatt

A Mávinform írta meg, hogy a Szeged vasútállomásról Hódmezővásárhelyre 9:38-kor elindult (33012-es) tram-train 20–25 perces késéssel közlekedett, mert Szegeden, a Zrínyi utcánál egy szabálytalanul parkoló autó akadályozta a haladását. A gépkocsival elhajtottak, így folytatta az útját a vasútvillamos.

A cikk képe illusztráció.

Nem ez volt az egyetlen üzemzavar a keddi nap: a Szegedről Hódmezővásárhelyre tartó, Algyőről 7:12-kor továbbindult tram-train (33006) meghibásodott Hódmezővásárhelyi Népkert állomás közelében, így nem közlekedett tovább. Ezért:

  • A Hódmezővásárhely vasútállomástól 7:31-kor Szegedre elindult vasútvillamos (33009) 30 perces késéssel közlekedett. Emiatt csak Rókus állomásig járt. Onnan Szeged vasútállomásig SZKT-villamos szállította az utasokat.
  • A Szeged vasútállomásról Hódmezővásárhelyre 8:38-kor induló tram-train (33010) rövidebb útvonalon, Rókus állomástól közlekedett. Odáig villamossal jutottak el az utasok.

A torlódások miatt a Szeged és Hódmezővásárhely közötti szakaszon több vonat is 10–20 perces késéssel járt kora délelőttig.