Egy japán egyetemistát kínaiztak le, majd ütlegeltek a Belvárosi hídon, most segítséget kér a támadók megtalálásában

Egy különös segélykérő poszt jelent meg a Szegeden láttam csoportban a hétvégén. A bejegyzésben egy Szegeden tanuló japán diák, Koki Tsubakihara kér segítséget azért, mert rasszista támadás érte a Belvárosi hídon, és szeretné utólag megtalálni az elkövetőket.

Mint írja, éppen a Belvárosi hídon sétált 23 óra 4550 perc körül, vélhetően még pénteken, amikor egy négyfős, magyarokból álló csoport jött felé, majd azt mondogatták, hogy kínaiak járkálnak errefelé. Ezután rasszista szavak hangoztak el, amikor elment mellettük. Épp meg akart állni, amikor három mint utólag kiderült , idén érettségiző diák többször tarkón, szemen és fejbe vágta a japán egyetemistát.

A poszt alapján volt ott egy lány is a három fiún felül, aki bocsánatot kért tőle, majd végül ő mondta el neki, hogy az egyébként nagyon részeg támadók épp érettségiző diákok. Még akkor is megütötték az egyetemistát, miközben épp bocsánatot kért tőle a lány, ezután azonban elmenekült. Állítása szerint a telefonja nem volt feltöltve, így csak akkor hívta a rendőrséget, amikor hazaért. 

Mint mondta, nem vágott vissza semmilyen módon, mert orvosnak készül és embernek tartja magát. Bármilyen információt megköszönnék bárkitől, aki látott engem a hídon abban az időben” – zárta a posztot, amelyhez egy képet is csatolt a támadás pontos helyszínéről.