A Science Parkot ajánlotta befektetőknek az SZTE a világ legnagyobb ingatlanfejlesztési kiállításán Cannes-ban

A Szegedi Tudományegyetem is képviseltette magát a világ legnagyobb ingatlanfejlesztési kiállításán, a MIPIM-en, ahol lehetőség nyílt ingatlanfejlesztőkkel, potenciális befektetőkkel és a jelen lévő érdeklődőkkel is a személyes találkozásra. A Tisza-parti város oktatási intézménye egyedüli magyar egyetemként mutatkozott be a kiállításon, és vettek részt képviselői a rendezvényeken, workshopokon, kerekasztal-beszélgetéseken.

Jelentős érdeklődés mellett mutatkoztak be a magyarországi ingatlanfejlesztések az 1990 óta megrendezett MIPIM-en. Az ingatlanszakma egyik legrangosabb nemzetközi kiállítását idén március 15–18. között rendezték meg Cannes-ban. A Magyarország–Budapest-stand Szeged, Budapest és Debrecen beruházásainak népszerűsítése mellett ismertette a legjelentősebb magyarországi ingatlanfejlesztők projektjeit, amelyeket a tervek szerint 2024-ig átadnak, erről korábban már írtunk:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Szeged is szerepel az ingatlanszakma egyik legrangosabb nemzetközi kiállításán Cannes-ban

A március 15-18. közötti cannes-i kiállításon a világ több mint száz országából 25 ezer vezető szakember és befektető vesz részt. A magyar stand Budapest, Debrecen és Szeged beruházásainak népszerűsítése mellett bemutatja a legjelentősebb magyarországi ingatlanfejlesztők városarculatot alakító fejlesztéseit, amelyeket a következő években adnak át.

Ami újdonság azonban, hogy az SZTE egyedüli magyar egyetemként vett részt a neves eseményen, egyúttal a dél-alföldi régiót és Szeged városát is képviselve. Külön erre az alkalomra Szeged városát és a Szegedi Tudományegyetem projektjeit bemutató kiadvánnyal készültek, ami ide kattintva megtekinthető.

Ez alapján mutatta be külön programpontban Csóka Ildikó, a Stratégiai és Fejlesztési Főigazgatóság stratégiai főigazgatója a Szegedi Tudományegyetemet, mint tudásközpontot és az innovációs ökoszisztéma motorját, valamint ismertette a vonatkozó működési elveket és kiválósági területeket. Bemutatásra került az SZTE kiemelt fejlesztési területe, a Science Park Szeged, ahol az Egyetem Tudományos és Innovációs Parkot épít:

A részvétellel az egyetem, a Science Park Szeged, a Dél-Alföld és a Tisza-parti város megismertetése, népszerűsítése, illetve a lehetséges ingatlanbefektetők, betelepülők és kutatás-fejlesztési központok Tudományos és Innovációs Parkba való bevonzása volt a legfőbb cél, amely hosszú távon a régió gazdaságának élénkítésére és az SZTE ebben való szerepének erősítésére szolgál. A nemzetközi ingatlanos seregszemlén nagy volt az érdeklődés a magyar stand iránt.

A Science Parkról, illetve egyben a Látogató- és Konferenciaközpontról írtunk egy összefoglaló cikket korábban. Ebből az írásból a fenti képen látható projektekről lehet részleteket megtudni, illetve az abban lévő épületek jobban elhelyezhetőek térben és elképzelhető az, hogyan fog kinézni a park. Természetesen a sematikus, szürkével jelölt épülettömbök még csak tervben lévő, vagy még nem meghatározott befektetőt, céget jelölnek.

Ezt a koncepciót a rendelkezésre álló tervek és épületek beillesztésével, és a még hiányzó épületek megfogalmazásával a bim.Design csoport készítette el annak céljából, hogy legyen egy általános elképzelés, hogy az akár csupán évtizedek alatt benépesülő park hogyan fog elrendeződni.

Forrás: SZTE

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Napelemes homlokzattal és geotermikus fűtéssel épülhet a Látogató- és Konferenciaközpont a Science Parkban

A Szegedi Tudományegyetem Science Park Szeged néven tudományos és innovációs parkot hoz létre a szegedi öthalmi városrészben rendelkezésére álló mintegy 85 hektár nagyságú területen, a lézerközpont körül. Az egyetem a teljes terület mintegy negyedét, 20 hektárt hasznosít oktatási és kutatási célokra. Itt épülne fel a Látogató- és Konferenciaközpont is, amelyben megrendeznék a nemzetközi informatikai olimpiát, valamint a szegedi informatikai kiállítás is ide költözne.