Palkovics László szerint a szegedi harmadik híd a választások utáni napok első programja lesz

Palkovics László több szegedi eseményre is jött csütörtökön, többek között a helyi Fidesz-irodában is tartott egy előadást. Előtte azonban kilátogatott a jelenleg tervezés alatt álló harmadik Tisza-híd szegedi oldalához, ahol Bartók Csabával és Mihállfy Bélával közös sajtótájékoztatót tartott.

Az eseményre meghívót nem kaptunk, pedig rendszeresen beszámolunk a híd helyzetéről, a dolgok állásáról, de a Délmagyarország beszámolója szerint Palkovics László Innovációs és Technológiai miniszter arról beszélt, hogy országosan is jelentősége van a harmadik híd megépítésének, mert egy újabb átkelő lesz a Tiszán. Ezen felül Szegednek is segít élhetőség szempontjából, így a választások utáni napok egyik első programja lesz a híd.

Egy ilyen hídnak a felépítése az eddigi tapasztalatok szerint két-három évet fog igénybe venni, ez attól is függ, milyen tervek születnek majd– tudatta a miniszter. A lap szerint Bartók Csaba többek között arról beszélt, hogy nagyságrendileg 20 éve a harmadik híd körül forog minden választási kampány, az elmúlt húsz évben viszont semmi nem történt, kivéve a legutóbbi háromnegyed évet, amikor gyakorlatilag elindult a hídnak a tervezése.

Mindannyian látjuk, hogy a Belvárosi híd a végnapjait éli. Nagyon régóta felújításra szorul, évről évre tolják ki a felújítását, és egyfajta bénultságot is idézne elő a városban, hogyha azt a hidat kivennék a közforgalomból. Ezért is fontos, hogy megépítsük, átadjuk a harmadik hidat, hiszen nagyon fontos, hogy a Belvárosi híd minél hamarabb felújításra kerüljön” – mondta Bartók.

Fotó: Bartók Csaba / Facebook