Két nap után már nem a maszk nélküli szállóvendégekkel eresztik össze a francia és szerb kéziseket

Két nap után elérték, hogy ne a többi szállóvendéggel kelljen étkezniük – mondták a francia kézilabdások az RTL Híradó kérdésre. A magyar rendezésű Európa-bajnokságra érkező csapatok közül a franciák és a szerbek is panaszkodtak a szerintük túl laza járványügyi szabályozás miatt.

Akkor többek között Nikola Karabatic arról panaszkodott, hogy a karácsonyt és az újévet a családjuktól távol kellett tölteniük a megfertőződéstől tartva, mivel úgy lemaradnának az Eb-ről. Eközben Magyarországon maszk nélküli vendégekkel kerültek össze a szállodában, akikkel egy helyen is kell enniük. A kézilabda szövetség nem értette a problémájukat, azt állítják, minden szabályt betartanak.

A híradónak a szerbek úgy nyilatkoztak, hogy mára már minden rendben van. A francia csapat képviselője arra emlékeztetett, hogy nem a koronavírus-fertőzéstől félnek, hanem hogy ha az egyik csapattagnak pozitív lenne a tesztje, az mindenki másra is hátrányos helyzetet teremtene elő, ugyanis 5 napra karanténba kellene vonulniuk. Azt is mondták, hogy nem a szállodával vagy a magyarokkal van gondjuk, hanem a szervezőknek szólt a kritikájuk.