A Szegeden játszó francia kézilabdások felháborodtak a laza magyar járványügyi szabályokon

Sokkhatásról beszéltek a francia férfi kézilabda-válogatott tagjai a Le Figarónak, miután megérkeztek Magyarországra az Európa-bajnokságra írja a hvg.hu. A franciák egyébként a vadonatúj szegedi Pick Arénában lépnek majd fel először a csoportmérkőzések során, erről bővebben itt írtunk:

Nikola Karabatic arról panaszkodott, hogy a karácsonyt és az újévet a családjuktól távol kellett tölteniük a megfertőződéstől tartva, mivel úgy lemaradnának az Eb-ről. Eközben Magyarországon maszk nélküli vendégekkel kerültek össze a szállodában, akikkel egy helyen is kell enniük.

Vincent Gérard szerint bizarr a helyzet azok után, hogy a legutóbbi két nagy versenyen Egyiptomban és Japánban mennyire szigorú volt a szabályozás. „Nem biztos, hogy ez tiszteletteljes a játékosokkal és stábtagokkal szemben, akik vért izzadnak, hogy jó állapotban érkezzenek meg” mondta a lapnak. Annak örül, hogy Magyarországon teltház előtt játszhatnak, hiszen „ez a sport lényege. De milyen áron? Nem tudom. Nem az én feladatom ezt megítélni”.

Guillaume Gille szövetségi kapitány úgy nyilatkozott: nem elfogadható, hogy ekkora távolság van a nemzetközi szövetség és a rendező ország szabályai között, így reméli, hogy a visszajelzésük segít a szervezőknek, hogy ne sértsék meg a szövetség szabályait.

Volt azért, aki számára nem újdonság, ami Szegedre, iletve Magyarországra érkezve várta őket. Kentin Mahé, a Veszprém francia játékosa azt mondta: „Ismerve Magyarországot nem lepődtem meg. Tudjuk, hogy a magyar kormány később hozza meg a döntéseket, mint a szomszédai. Miért? Nem tudom, nem vagyok politikus.”

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Csütörtökön kezdődik a férfi kézilabda Eb, íme a szegedi Pick Aréna mérkőzései és jegyárai

Nem egészen két nap múlva, azaz január 13-án egy csütörtöki napon kezdődik a férfi kézilabda Európa-bajnokság, amelynek Magyarország először ad otthont Szlovákiával közösen. Külön öröm, hogy ebben többek között Szeged is részt vesz a vadiúj Pick-Arénával, amelyet még tavaly december 9-én avattak győzelemmel a bajnokok ligájában.