Csütörtökön kezdődik a férfi kézilabda Eb, íme a szegedi Pick Aréna mérkőzései és jegyárai

Nem egészen két nap múlva, azaz január 13-án egy csütörtöki napon kezdődik a férfi kézilabda Európa-bajnokság, amelynek Magyarország először ad otthont Szlovákiával közösen. Külön öröm, hogy ebben többek között Szeged is részt vesz a vadiúj Pick-Arénával, amelyet még tavaly december 9-én avattak győzelemmel a bajnokok ligájában. Az Eb apropóján a nemzeti együttes bázisául szolgáló Telkiben tartott online sajtótájékoztatót a magyar válogatott szakmai stábja.

Valamivel több mint két évvel ezelőtt kezdtük meg a felkészülést a január 13-án rajtoló, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra – kezdte Nagy László, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke. Szeretnénk a kontinensviadalon a legjobb európai csapatok közé, a legjobb nyolc csapatba tartozni, de közös célunk és vágyunk, hogy szerepelhessen a csapat a Final Weekenden, azaz szeretnénk a torna végéig versenyben lenni a legjobb hat között – tette hozzá.

Mikler Roland, a válogatott csapatkapitánya és a Pick Szeged játékosa úgy nyilatkozott: „Jártam már rengeteg világversenyen, de ez a hazai Európa-bajnokság valami más lesz. Már az egyiptomi világbajnokság lefújása után elkezdett ezen járni az agyam, de szerintem mindannyiunké a csapatban. Ahogy mindig, ezen a tornán is nagyon fontos lesz a stabil védekezés és a jó kapusteljesítmény. [...] Ezen a hazai Eb-n igyekszünk egy újabb maradandó élményt alkotni mindenkinek, a pályán nyújtott jó teljesítménnyel a szurkolókat is szeretnénk megörvendeztetni” – fejtette ki.

Bánhidi Bence Pick-játékos szerint „az egész csapat és a stáb is lázban ég, már nagyon várjuk már a kezdést. Ahogy a többiek is elmondták, mindig a következő mérkőzésre készülünk, mindig azt tekintjük a legnehezebb akadálynak, így most egyelőre csak Hollandiára fókuszálunk. Különleges lesz ez az Európa-bajnokság, mindannyiunk nevében mondhatom: nagyon örülünk, hogy megadatik nekünk ezen a hazai tornán, hogy az egész családunk, a barátaink mind a helyszínen szurkolhatnak nekünk. Kíváncsian várom, hogy húszezer ember mit fog tudni produkálni ebben a hatalmas új arénában. A szurkolóktól azt kérnénk, hogy mindenki torka szakadtából üvöltse végig a hatvan percet, ez lenne nekünk a legnagyobb segítség, a többit majd mi a pályán hozzátesszük” – zárta.

A férfi Európa-bajnokság 2022. január 13-30. között kerül megrendezésre Magyarország és Szlovákia által közösen, így mindkét ország helyszínein lesznek meccsek. A csoportmérkőzéseket tartják a kisebb városokban is, mint például Szeged, ahol Horvátországot, Szerbiát, Franciaországot, Ukrajnát látjuk vendégül:

  • A-csoport (Helyszín: Főnix Aréna, Debrecen): Szlovénia, Dánia, Észak-Macedónia, Montenegró
  • B-csoport (Helyszín: MVM Dome, Budapest): Portugália, Magyarország, Izland, Hollandia
  • C-csoport (Helyszín: PICK Aréna, Szeged): Horvátország, Szerbia, Franciaország, Ukrajna
  • D-csoport (Helyszín: Ondrej Nepela Aréna, Pozsony): Németország, Ausztria, Fehéroroszország, Lengyelország
  • E-csoport (Helyszín: Ondrej Nepela Aréna, Pozsony): Spanyolország, Svédország, Csehország, Bosznia-Hercegovina
  • F-csoport (Helyszín: Steel Aréna, Kassa): Norvégia, Oroszország, Szlovákia, Litvánia

A csoportok első két-két helyezettje jut majd a középdöntőbe. Az Európa-bajnokság budapesti, szegedi és debreceni mérkőzéseit a koronavírus elleni védettség igazolásával, vagy 72 órán belüli negatív PCR-teszttel lehet látogatni, természetesen érvényes belépőjegy vagy bérlet mellett. Az arénába lépés előtt minden szurkoló karszalagot kap, a maszk használata pedig kötelező a csarnokban való tartózkodás ideje alatt.

Szegeden a szokásosnál nagyobb forgalom miatt tömegközlekedéssel közelíthető meg az aréna, a 9-es és a 19-es, az Európa-bajnokság alatt sűrűbben közlekedő trolibuszjáratok igénybevételével. A szegedi vasútállomástól az 1-es villamossal a Széchenyi térig kell utazni, ott lehet átszállni a 9-es vagy 19-es trolibuszra. Javasolják a mérkőzések előtt való minimum egy órával való megérkezést.

A kézibajnokságról bővebb infók és hasznos tudnivalók ide kattintva elérhetők, míg a szegedi helyszínre a jegyárak itt láthatóak. A Szegeden rendezett csoportmérkőzések időpontjai:

2022. január 13.

  • 18:00 – Szerbia – Ukrajna
  • 20:30 – Horvátország – Franciaország

2022. január 15.

  • 18:00 – Franciaország – Ukrajna
  • 20:30 – Horvátország – Szerbia

2022. január 17.

  • 18:00 – Ukrajna – Horvátország
  • 20:30 – Franciaország – Szerbia

A magyar válogatott csoportmérkőzései Budapesten:

  • 2022. január 13. 20:30: Magyarország-Hollandia
  • 2022. január 16. 18:00: Magyarország-Portugália
  • 2022. január 18. 18:00: Magyarország-Izland