A magyar szervezők értetlenül állnak a Szegeden játszó szerbek és franciák bírálatai előtt, akik a járványügyi szabályokat kifogásolják

A csütörtökön kezdődő, részben magyarországi rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság magyar szervezői értetlenül állnak a francia és a szerb válogatott kritikai kifogásai előtt. A két együttes a szállodai körülményeket bírálja, szerintük nem megfelelően tartják be a koronavírus-járvány elleni szabályokat.

Az Eb-t az Európai Kézilabda Szövetség előírásainak maradéktalan betartásával, velük közösen szervezzük. Minden résztvevő ország delegációja már ősszel is bejárta a négycsillagos szállodákat, azóta semmilyen kifogást nem emeltek. Mindemellett a hatályos jogszabályokat és az EHF által előírt Covid-protokollt mindenki megismerte, azokat betartja a rendező országokban áll az Eb magyar szervezőinek szerdai közleményben.

A szervezők a csapatok számára részletes tájékoztatást nyújtottak, továbbá minden felmerülő kérdésre alapos választ adtak, melyet mindenki elfogadott, ezért értetlenül állunk a franciák és a szerbek nyilatkozata előtt. Ha a továbbiakban felmerülnek még jogos igények, azokat képesek és készek vagyunk rendezni, ehhez a megfelelő kapcsolatok rendelkezésre állnak olvasható a szervezők levelében. (via MTI)

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

A Szegeden játszó francia kézilabdások felháborodtak a laza magyar járványügyi szabályokon

Sokkhatásról beszéltek a francia férfi kézilabda-válogatott tagjai a Le Figarónak, miután megérkeztek Magyarországra az Európa-bajnokságra.