Robbanás miatt teljesen leégett egy szegedi lakóház a Hunyadi téren, egy súlyos sérült

Teljes terjedelmében ég egy lakóház Szegeden, a Hunyadi téren – írja a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Főgazgatóság a honlapjukon. A tűzhöz a szegedi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az oltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.

Frissítés (12:57): A Szeged365 hírportálnak Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtószóvivője elárulta, hogy robbanás okozta a tüzet a Hunyadi téren, ami egy társasház mellett lévő magánházban történt. A lakóház életveszélyes állapotba került, a tűzoltók is nehezen tudják megközelíteni, a társasház viszont ép. A balesetben egy ember súlyosan megsérült.

Frissítés (14:06): Információnk szerint egy mentőhelikopter is leszállt a Hunyadi téri futballpályára, hogy a súlyos sérültet kórházba szállítsák.

Képünk illusztráció.

Ezelőtt kigyulladt egy kazánház Apátfalván, a Damjanich János utcában. A tűz egy melléképület tetőszerkezetére is átterjedt. A helyszínre a makói hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral eloltották a lángokat – közölte a katasztrófavédelem.