Kiderült: két embercsempész is volt a mórahalmi balesetnél, ő a hét áldozat egyike

Nem egy, hanem két embercsempész ült abban az autóban, mely hétfőn éjszaka szenvedett balesetet Mórahalomnál. Egyikük életét vesztette írja a Police.hu.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Bűnügyi Technikai Főosztályának munkatársai közösen dolgoznak a december 13-án történt baleset áldozatainak azonosításán. Ennek során megállapították, hogy az egyik elhunyt egy szerb férfi.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Házba rohant és felborult egy migránsokat szállító autó Mórahalmon, hét ember meghalt

Felborult egy illegális migránsokat szállító autó hétfőn éjszaka Mórahalom belterületén, az 55-ös számú főúton. A baleset következtében többen megsérültek és többen meghaltak.

A nyomozás során beszerzett adatok szerint a két csempész Ásotthalom közelében vette fel az illegális migránsokat, majd Szeged irányába indultak velük. A járművet a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján az a szerb állampolgár vezette, aki a későbbi balesetben a helyszínen meghalt. Rajta kívül hat illegális migráns vesztette életét. Társa és három határsértő megsérült.
A rendőrök az életben maradt szerb férfit elfogták, előállították és őrizetbe vették. Az ügyészségen embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt kezdeményezik letartóztatását.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.