Megvan a kivitelező, épülhet a négycsillagos, ötven szobás, kápolnás szálloda a stadion mellé

Megvan a nyertes kivitelezője annak a négycsillagos szállodának, amelyet a Szent Gellért Fórum stadionja mellé építenek majd fel és többek közt lesz benne konferenciaterem, étterem, wellness és még kápolna is.

A majd 14 milliárd forintba kerülő sportkomplexumhoz – ami nem csak a stadion – eleve terveztek egy sporthotelt. Ezt a volt Napfény kemping korábbi szállóépületéből akarták kialakítani átépítéssel, de végül nem valósult meg; sokáig torzóként volt ott a helyszínen, mígnem teljesen elbontották. Akkoriban is felröppentek pletykák arról, hogy sportszálló helyett végül egy ötcsillagos hotel lesz ott, ez úgy tűnik, részben igaznak bizonyult.

Az új négycsillagos szegedi hotel – amely nem meglepő módon a Hotel Szent Gellért Fórum nevet kapja – végül csak megépülhet valamilyen forrásból, a győztes tervezőt és a kivitelezőt pedig épp a napokban hirdették ki: a kormányközeli Market Építő Zrt. lett a szerencsés, 

valamivel több mint nettó 3,26 milliárd forintért (3 264 179 473 forint) vállalták a munkát.

Ami érdekes, hogy egyedül ők adtak be ajánlatot, tehát nem volt versenytárs. A közbeszerzés nyertesének először el kell készítenie a tervezési, valamint kivitelezési feladatokat az 50 szobás, három szintes – plusz tetőtér a gépészetnek és a tetőkertnek –, kertkapcsolatos létesítményhez, amely valószínűleg a hirdetett konferenciáknak, üzleti megbeszéléseknek lesz szánva elsősorban, kapcsolódva a Szegedi Ifjúsági Centrum szolgáltatásaihoz.

A földszinten lesz a recepció, közösségi terek, lobby, konferenciaterem, étterem, wellness kiszolgáló funkciók, terasz, és még kápolna is. A két emeleten pedig a szállodai szobák, közlekedők, valamint szintén teraszok. Mindkét szinten 22 darab standard szoba és egy-egy apartman, akadálymentesített- és családi szoba lesz. Belsőépítészeti felszereltségük, kényelmi szintjük a négycsillagos szállodák előírásainak megfelelő a Hotel Stars Union minősítés szerint.

Energetikailag LEED Silver-minősítésnek való megfelelés van tervezve, azonban a Szent Gellért Fórumnak az elbaltázott termálvizes rendszer miatt nehezére esett ezt is megszerezni, pedig még csak nem is a Gold minősítésről van szó.