Ezek a legfontosabb tudnivalók a Pick Aréna nyitójához

Összegyűjtötte a Pick Szeged a legfontosabb tudnivalók a csütörtöki nap kapcsán, amikoris megnyitják a Pick Arénát hivatalosan. A legfontosabb, hogy az új arénában jelentősen eltérőek a helyszíni adottságok a régi csarnokhoz képest.

Alapvető tudnivalók

  • Ne felejtsük otthon a védettségi- és személyi igazolványainkat és az arcmaszkot se, mert csak ezekkel tudunk belépni a csarnok területére.
  • A csarnok gyorsabb megközelítése, valamint a mérkőzés után a gyors hazajutás érdekében válasszuk a közösségi közlekedést vagy a kerékpárt, parkolóhelyek nagyon korlátozott számban állnak csak rendelkezésre. A 9-es és 19-es járatokat sűrűti is az SZKT.
  • A várható közúti forgalom miatt érdemes korábban elindulni a mérkőzésre.
  • Nagyobb táskát és veszélyes tárgyakat ne hozzunk.
  • A csarnokban készpénzmentes büfék fognak üzemelni, így vagy bankkártyával lehet fizetni, vagy a helyszíni feltöltőpontokon vásárolhatunk ún. fizetőkártyát.
  • Jegy nélkül senki ne induljon útnak, mert a helyszínen nem lesz jegyárusítás, a jegyek ugyanis 17 perc alatt elfogytak.

A meccsnapi program

  • 17:00 Kapunyitás
  • 18:30 A hivatalos megnyitóünnepség kezdete:
    • a Szegedi Kortárs Balett ünnepi előadása (rendező: Juronics Tamás)
    • a „Hírességek csarnokának” avatási ceremóniája
  • 19:45 Bemelegítés
  • 20:45 PICK Szeged – THW Kiel, EHF Bajnokok Ligája mérkőzés

Közlekedés és megközelítés

A rendőrség tájékoztatása alapján a mérkőzés napján (december 9.) 14:00 és 21:00 óra között a Felső Tisza-part az Etelka sor és a Göndör sor közötti szakaszon egyes időszakokban részlegesen, illetve teljesen lezárásra fog kerülni. Azt kérik a szervezők, hogy mindenki időben induljon el, hogy a megnyitó előtt legkésőbb egy órával érkezzenek meg a helyszínre.

Ideiglenesen igénybevehető, korlátozott kapacitású szurkolói parkolók kerülnek kialakításra a Tiszavirág uszoda mögötti rendezvényparkolóban és a közvetlen szomszédságában található vezetési tanpályán is, amelyek az Etelka sor/Kereszttöltés utcai körforgalomból megközelíthetők.

Belépés a csarnokba

A normál hazai szektorokba a Felső Tisza-part felőli főbejáraton tudunk majd belépni. Az interneten megvásárolt belépőjegyeket nyomtatva vagy a telefonok képernyőjén készítsétük elő érkezéskor. Belépéskor a jegyek érvényességét beléptetőrendszerrel ellenőrzik, amely biztosítja, hogy minden jegyet csak egyszer használhassanak fel.

A hatályos jogszabályoknak megfelelően a csarnokba érvényes jeggyel, maszkban, védettségi igazolvánnyal és személyazonosító igazolvánnyal lehet csak belépni. Itt hívják fel a figyelmeteket a szervezők, hogy az oltást igazoló papír, illetve a PCR-teszt nem jogosít belépésre, kizárólag a QR-kóddal ellátott plasztikkártyát, a telefonos applikációt, illetve a telefonra letöltött vagy kinyomtatott uniós védettségi igazolást fogják elfogadni. 18 éven aluli szurkolók védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérővel léphetnek a csarnok területére.

Nagyobb táskát és veszélyes tárgyakat ne vigyünk, mert előfordulhat, hogy a biztonsági szolgálat nem fogja beengedni azokat. Az átlagos méretű hátizsákok természetesen behozhatóak, amelyeket akár a ruhatárakban is el lehet majd helyezni.

Büfék

Fontos információ, hogy a PICK Aréna büféi készpénzmentesen fognak működni. Ez azt jelenti, hogy csak bankkártyával, NFC-s fizetőeszközzel (mobilapp, okosóra stb), és a HelloPay által kibocsátott készpénzhelyettesítő utalványkártyával lehet majd fizetni a büfékben. A készpénzzel érkezők részére a csarnok két pontján található feltöltőpontban biztosítanak lehetőséget a HelloPay kártya kiváltására, valamint feltöltésére.

Szurkolói relikviák

Ahogy már megszokhattuk, a mérkőzésen ruházati termékeket és ajándéktárgyakat is vásárolhatunk. A szurkolói bolt az utcaszinten került kialakításra a főbejárattól bal kézre.