Két hétre most olyan a Belvárosi híd, mint amilyennek lennie kéne mindig

A Belvárosi híd Szeged Károly hídja, ami tökéletes gyalogos-kerékpáros híd lehetne, hiszen összeköti a város első számú közparkját és szabadstrandját a belváros magjával. Harmadik híd híján azonban még mindig van rajta autóforgalom, ám most különböző javítási munkákat végeznek itt, úgyhogy július 12-éig le van zárva az 1948-ra elkészült híd az autóforgalom elől. Kerékpárral és gyalog, illetve közösségi közlekedéssel is át lehet rajta menni, autóval azonban a Bertalan híd felé kell kerülni.

És hogy miket csinálnak meg? A Hídtechnika Kft. mederhídszakaszon dilatációcserét, valamint a befolyási oldali kiemelt kerékpárút, illetve a kifolyási oldali kiemelt járdaburkolat javítását végzi el. A mederhíd dilatációs szerkezete 2009-ben, azaz tizenhárom éve volt utoljára javítva, és a fokozott igénybevétel miatt a gumiágyazat több helyen sérült már meg. Ezért szükséges a beavatkozás, mely során a hozzá kapcsolódó aszfaltburkolat is megújul majd. A kerékpárúton és a járdaburkolaton karbantartás jellegű javítás történik, mely során a repedéseket és a kátyúkat javítja a vállalkozó.

A Szegeder fotósa, Bálint András ellátogatott ma délelőtt a hídhoz, hogy megnézzük, milyen is az, amikor a Belvárosi hídon szinte csak kerékpárosok és gyalogosok tudnak áthajtani. Sok a biciklis, gyalogos, rolleres, jó az idő, tiszta a levegő – mint amilyennek mindig kéne lennie.