Szombattól több mint két hétre lezárják a Belvárosi hidat az autósok elől

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. megrendelése alapján a Hídtechnika Kft. a Szeged Belvárosi híd mederhíd szakaszán június 25. és július 12. között dilatáció cserét, valamint a befolyási oldali kiemelt kerékpárút, illetve a kifolyási oldali kiemelt járdaburkolat javítását végzi szól a cég közleménye.

A mederhíd dilatációs szerkezete 13 évvel ezelőtt, 2009-ben volt utoljára javítva. A fokozott igénybevétel miatt a gumiágyazat több helyen sérült, ezért szükséges a beavatkozás, mely során a hozzá kapcsolódó aszfaltburkolat is megújul – írják a munkálatok szükségességéről. A kerékpárúton és a járdaburkolaton karbantartás jellegű javítás történik, mely során a repedéseket és a kátyúkat javítja a vállalkozó.

A munkálatok két ütemben kerülnek megvalósításra:

  1. ütem: június 25-tól június 30-ig Szeged–Újszeged irány (híd kifolyási oldal)
  2. ütem: június 30-tól július 12-ig Újszeged–Szeged irány (híd befolyási oldal)

A kivitelezés érinti az úttestet, kerékpárutat, kerékpársávot és a járdaburkolatot. A javítási munkálat során forgalomkorlátozás kerül bevezetésre. Ezen időszakban a hídon csak a tömegközlekedési és a hulladékszállító gépjárművek, taxik, gyalogosok, és a forgalmi sávban a kerékpárosok közlekedhetnek. A fel nem sorolt gépjárművek a Bertalan hídon tudnak kerülni.