A Petőfi Sándor sugárúton merőlegesen felfestett bringás nyom az autósoknak jelez, hogy ne parkoljanak oda

Tegnap számoltunk be arról az eléggé sok kommentet generáló írásunkban, hogy egyre több helyen jelennek meg a szegedi bringázókat segítő jelzések, kerékpáros nyomok, fölállóhelyek, nyílt kerékpársávok, ezen kívül elkészült a Felső Tisza-parti felfestés is. Minderről a Magyar Kerékpárosklub szegedi divíziója számolt be Facebook-oldalukon.

A szegedi szerveződés ismét posztolt pár képet néhány olyan példáról, amelyek azt mutatják, hogy bringás összeköttetést teremtettek a Petőfi Sándor sugárút bicikliútja, és a kétirányúsított keresztutcák között, melyek autóval továbbra is egyirányúak. A bringások számára détirányú lett a Nemestakács utca körúton belüli szakasza is, így Móraváros felé könnyebb lesz eljutni – írják a posztban.

A lenti galéria első képén az látszik, hogy kerékpáros nyomok jelzik a keresztirányú forgalmat a Petőfi Sándor sugárút úttestén, ami főleg azért fontos, hogy ne parkoljanak az új útkereszteződésbe. A második képen egy, a Batthyány utcánál lévő kapukihajtót használták föl erre a célra. A harmadik kép szerint a A Nemestakács utcán a körút kihagyásával érhető el Móraváros. A negyedik kép pedig a Petőfi Sándor sugárút és a Bécsi körút kereszteződését mutatja, bár itt sokat sejtetően csak annyit fűzött hozzá a kerékpárosklub, hogy majd később számolnak be arról, mi fog történni ott.