Potyára hívták a mentőket, végül ez mentette meg egy nő életét

Kiabálás és káosz hallatszott az egyik segélyhívásnál múlt héten, mentésirányító bajtársunk pedig hatalmas rutinja ellenére sem tudta kideríteni, hogy mi a baj – kezdte mai, dél-alföldi történetét az Országos Mentőszolgálat.

A híváskor annyi derült ki, hogy egy Pöckösnevű ember meghalt valamikor régebben, emiatt van most minden, valamint a segítségre szoruló férfi lélegzik, nem sérült meg, de ezen kívül semmi érdemi információt nem lehetett nyerni a bejelentőktől, akik egymásnak adogatták át a telefont.  A megmorált a szügye” és a tiszta csocsavel az egész ember” tünetek szintén nem sokat árultak el a beteg állapotáról, de riasztásra került a legközelebbi mentőegység, ami rövid időn belül helyszínre ért.

A kiérkező mentősöket egy halotti tort ülő család fogadta, akik valamin nagyon összevesztek, szól a történet következő szakasza. Bár a mentőket szeretettel fogadták, azt még mindig nem sikerült kideríteni, hogy kihez kértek segítséget, sőt ebből újabb vita alakult ki, írják. Többen is kikérték maguknak, hogy rosszul lennének és csupán abban volt teljes az egyetértés, hogy a mentőszolgálat segítségére mégsincs szükség. Az életmentők végül megkönnyebbülve hagyhatták el a helyszínt. 

A felszabaduló mentőegység azonban nem térhetett vissza állomáshelyére, mert időközben egy közeli címről érkezett újabb bejelentés, ahol egy 50 év körüli nő szorult sürgős segítségre. Az indokolatlan hívás miatt, a mentő annak ellenére is két percen belül helyszínre érhetett, hogy földúton kellett haladni, ráadásul a legközelebbi mentőállomás csaknem tizenöt kilométerre volt. Ennél az esetnél ráadásul éppen a gyors ellátással sikerült stabilizálni a beteg állapotát és megmenteni az asszony életét” – zárult végül pozitívan a történet.