Kijött a rendelet, elviszik ezentúl az embercsempészek roncsautóit

A szerdán este közzétett kormányrendelet, amely csütörtöktől lép életbe, kötelezi a hatóságokat a főleg embercsempészek által elhagyott járművek elszállítására. A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal jogosult lesz elszállíttatni azokat a járműveket, amelyek nem rendelkeznek hatósági jelzéssel, nem felelnek meg a gépjármű fogalmának, és valószínűsíthetően embercsempészésre használták őket.

A hatóság először értesítést helyez majd ki a járműveken, és ha ez eredménytelen, négy nap múlva elszállíttatják őket. A járművek alvázszámát a kormányhivatal weboldalán teszi közzé. Ha a tulajdonos vagy üzembentartó nem jelentkezik három hónapon belül, a járművet árverésen értékesítik, vagy más módon hasznosítják. A bevétel, ha kilenc hónapig nem jelentkezik a tulajdonos, az államot illeti, miután levonták a költségeket.

A rendelet a következő településeken hátrahagyott járművek esetében hoz változást: Ásotthalom, Bácsborsód, Bácsszentgyörgy, Balástya, Bordány, Csikéria, Domaszék, Forráskút, Gara, Hercegszántó, Homorúd, Katymár, Kelebia, Kübekháza, Kunbaja, Madaras, Mórahalom, Öttömös, Pusztamérges, Röszke, Ruzsa, Szeged, Tiszasziget, Tompa, Újszentiván, Üllés, Zákányszék és Zsombó.

A napokban Mihálffy Béla kormánypárti országgyűlési képviselő írt nyílt levelet a szintén kormánypárti Gulyás Gergelynek, hogy csináljanak végre valamit az ügyben, Ásotthalom és több környező település ugyanis lassan megfullad a roncsautók tengerében. Gulyás természetesen egyetértett. Most szombaton aztán a Mi Hazánk Mozgalom szervezett tüntetést a határhoz, ahol többek között az embercsempészautók is feljöttek, erről a Szegeder a helyszínről tudósított.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Százak tüntettek Ásotthalmon az embercsempészek és a migráció ellen

Egy kiégett autóroncsot is a Mi Hazánk tüntetésének helyszínére vontattak, és egy szélsőjobboldali német politikus is tiszteletét tette a magyar-szerb határnál.