Gulyás Gergely is az autóroncsok nélküli Homokhátság pártján áll, miután találkozott Mihálffy Bélával

Gulyás Gergely miniszter úr és a kormány is a tiszta, autóroncsok nélküli Homokhátság pártján!” – posztolta Mihálffy Béla közösségi oldalán. Ezt a múlt heti nyílt levele apropóján közölte a Homokhátság parlamenti képviselője.

A KDNP-s politikus akkor arra szólította fel Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert levelében, hogy „a kormány támogassa az erőfeszítéseinket és tegyen javaslatot az embercsempészek hátrahagyott autóinak eltávolítására!” Ma már arról posztolt Mihálffy, hogy „egyeztettünk Gulyás miniszter úrral az ügyben, aki elmondta, hogy sürgősen a kormány elé terjesztik a megoldási javaslatot”.

Hadházy Ákos úgy véli, a déli határ mentén lévő utakról szándékosan nem viszik el az embercsempészek hátrahagyott járműveit. A független képviselő a múlt héten írta ki közösségi, ez a „propagandakormány újabb mocskos húzása”, és Rogán Antalék akarják emlékeztetni az arra járókat, hogy ezek az embercsempészek autói. Erről akkor kerestük a rendőrséget és a közútkezelőt is, levelünkre egyelőre nem érkezett válasz.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Migrációellenes kampány? Már Mihálffy Bélát is zavarják az embercsempészek elhagyott autói

Hadházy Ákos szerint a déli határnál szándékosan nem szállítják el a roncsokat. Egyelőre se a közútkezelő, se a rendőrség nem válaszolt. Mihálffy Béla viszont nyílt levelet írt.

Az Átlátszó is készített egy riportot a határ mellől, melyben Mihálffy Bélát is megpróbálják nyilatkozásra bírni, de nem sikerült. Akkor egy fórumot tartottak Ásotthalmon az ott élőknek a helyzetről, mely után az egyik résztvevő egy rejtélyes, készülő törvényjavaslatról beszélt. Pár nappal ezután jelent meg Mihálffy nyílt leveles posztja is.