Előkerült a videó, amin Szabó Bálint autójával bevág a miniszterelnöki konvojba a Nagykőrösi úton

A Blikk birtokába került Terrorelhárító Szolgálat fedélzeti kamerafelvétele, amelyen Szabó Bálint látható, amint Škoda Superbjével bevágott az egyik védett vezetőt kísérő konvojba. A lap azt írja a videóról, hogy a szegedi önkormányzati képviselő a védett konvojt hátulról záró másik Škoda fényjelzésének nem engedelmeskedett, a sávokon keresztül cikázott hosszú kilométereken át egy Mercedes mögött,

nem ritkán 110 kilométeres tempóval.

Azt írják, mindez tavaly szeptember 21-én, 18 óra körül a budapesti Nagykőrösi úton történt. Szabó Bálint többször is veszélyesen megközelítette a járművet, valamint a többi, civil közlekedőt is, egyszer pedig a védett személyt szállító Mercedes mellé hajtott nagy sebességgel és az autója ablakán kihajolva hangosan sípolt és integetett. Végül a Könyves Kálmán körúthoz érve egy közlekedési lámpánál lemaradt a konvojtól. A felvétel ide kattintva nézhető meg.

Forrás: Blikk

Ez volt az az eset, amiért hivatalos személy elleni erőszakkal és közúti veszélyeztetés bűntettével vádolták meg Szabót, aki alaposan lefogyott az öt hónapos letartóztatásban, és úgy tűnik, egyhamar nem is fog szabadulni. A felvétel egyébként bizonyítékként szerepel a vádiratban. Az ügyészség szerint csak ezen felvétel alapján a KRESZ hét pontját sértette meg.

Bár többször is kérvényezte, hogy helyezzék házi őrizetbe, az ügyészség szerint ígérete ellenére nem lehet kizárni, hogy ismét valamilyen jogszabály ellenes cselekményt hajt végre, ezért azt javasolták, hogy az elsőfokú bírósági ítéletig – ami egyébként akár 2024 végéig is elhúzódhat a Blikk szerint – a hatóságok tartsák rács mögött.