Szolnokon nem tartanak majálist, Székesfehérváron is számos rendezvényt fújtak le a takarékosság jegyében

A szolnoki helyi ellenzéki portál, a Szol24 arról írt keddi cikkében, hogy a városban több mint egy évtized után nem lesz családi majális a tiszaligetben, mert sajnálta rá a Fidesz-frakció a 7 millió forintot. A cikk szerint Molnár Iván fideszes képviselő azt mondta minderre, hogy tegyenek bele pénzt a szakszervezetek, miközben azokat pont a Fidesz lehetetlenítette el.

Ellenpéldaként Szegedet hozták fel, ahol többnapos fesztiválokat is szerveznek a következő egy hónapban, illetve Botka László polgármester azon posztját linkelték, melyben a négynapos majálisról és a tíznapos Szeged napja rendezvénysorozatról ír. Tehát négynapos majális lesz. Ott, Szegeden, nem pedig Szolnokon, ahol majd az Ormos parkban rendeznek egy szerény fideszes majálist” – teszik hozzá megjegyezve, hogy állítólag Szolnok a Tisza fővárosa.

Egyébként nem csak Szolnokon, de a szintén fideszes vezetésű Székesfehérváron is számos programot mondanak le vagy kurtítanak meg. A város polgármestere, Cser-Palkovics András Facebook-oldalán közölte, hogy „az energiaválság miatt számos takarékossági intézkedést vezettünk be, sajnos ezeket ki kell terjesztenünk városunk hagyományos nagyrendezvényeire is. Az alapszabály: amit lehet, megrendezünk, csak takarékosabb formában”.

A városban többek között „a Halünnepet a szervezőkkel egyeztetve idén sajnos egyáltalán nem tudjuk megrendezni, ennek oka elsősorban, hogy a mostani energia- és alapanyagáraknál nem tudnánk garantálni az elvárt színvonalat”. A sportmajálist a Mol Aréna és Sóstó helyett Bregyóbant tarják meg, de a Királyi Napok is rövidebb, hétnapos lesz idén. A takarékosság jegyében idén nem lesz Szertartásjáték.