Idén csak készpénzmentesen lehet majd fizetni a Szeged napi rendezvényeken, véglegesítették a programokat

Május 12. és 21. között újra megrendezik a tíznapos Szeged napja ünnepségsorozatot, melynek része a 160 borászt felvonultató 27. szegedi Borfesztivál, az immáron 22. alkalommal megrendezett szegedi Hídivásár, a koncertekkel és tűzijátékkal operáló Dóm téri kavalkád, a söröket és különböző ételeket felvonultató Klauzál téri gasztroudvar, valamint a Szeged környéki finomságok és csecsebecsék lelőhelye, a Kincs tér is.

Május 12-tól 21-ig rekordszámú, 160 borász kínálja majd legfinomabb nedűit, képviselve mind a huszonkét magyar borvidéket. A 27. szegedi Borfesztiválon a borok, pálinkák és sajtok mellett gasztronómiai különlegességek is szerepelnek a kínálatban a szervezők szerint. A Széchenyi téren felállított két színpadon a jazz, blues és folk formációk mellett sztárfellépők is lesznek, például a Belmondo akusztik, a Groovehouse és még sokan mások.

Azt írják, a tavalyi évhez hasonlóan idén is csak üvegpohárból, visszaváltható Szeged címeres, vagy hazavihető borfesztivál emblémás poharakkal lehet majd inni. Az idei év újdonsága, hogy

bevezetésre kerül a készpénzmentes fizetés.

A Széchenyi téren, a Klauzál téren, a Dugonics téren és a Dóm téren étel és ital vásárlásakor Festipay kártyával, vagy saját bankkártyával lehet fizetni.

Fotó: Szegedi borfesztivál–Szeged Napja ünnepségsorozat / Facebook

A Klauzál téri kézműves- és gasztroudvarban a borok mellett különböző ételek és kisüzemi sörök várják a kilátogatókat és a környékbeli kézművesek is bemutatkoznak. A Dugonics téren a kézműveseké és a háztáji termelőké a főszerep. A rendezvény második hétvégéjén a Dóm téren látványos koncertek nyújtanak kikapcsolódást. Fellép többek között Delhusa Gjon és Charlie is, míg szombaton Bródy János koncertezik, majd este a rendezvény közben kerül sor az ünnepi tűzijátékra.

Szintén a második hétvégén csatlakozik a Szeged napja ünnepségsorozathoz az idén 22. alkalommal megrendezésre kerülő szegedi Hídivásár, mely során a Belvárosi hídon és a Híd utcában az autók és a tömegközlekedési eszközök helyét két napra átveszik a hazai kézművesek és a kilátogatók tömege. A Hídivásár szomszédságában a szegedi civil szervezetek legjava is kitelepül és bemutatja tevékenységét, játékokkal, interaktív vetélkedőkkel bővítve a két nap programját.

További információ és részletes program a szegedi borfesztivál honlapján és a rendezvény Facebook-oldalán található, de a napi bontásban részletezett összes fellépő megtekinthető a Szeged napja ünnepségsorozat Facebook-eseményében.