Szegedi műsorvezetővel indított politikai vitaműsort a mi hazánkos kötődésű Magyar Jelen

Új politikai vitaműsor indult Nyílt sisak névvel a szélsőjobbos Magyar Jelenen, erről a lap számolt be vasárnap, az első rész megjelenésekor. A műsor kéthetente lesz látható, a műsorvezető Tikvicki Dóra, aki a szegedi egyetem tv-t főszerkeszti, de tavaly az Indexen is feltűnt.

Tikvicki vasárnap délután Instagram-oldalán azt írta az új műsor indulásával kapcsolatban, hogy amikor megkeresték, voltak fenntartásai, de azt mondták, objektív és független műsorvezetést szeretnének, „én pedig régóta szerettem volna egy stabil politikai vitaműsort”. A szegedi egyetemi televíziócsatorna főszerkesztője reméli, hogy sikerül informatív és értékteremtő produkciót készíteniük.

A műsorban közismert véleményformálók részvételével zajlik majd a diskurzus, az első részben az antifák támadásáról, az iskolai erőszakról és az akkumulátorgyárról beszélgetett Schiffer András, Forgács István, Szakács Árpád és Zagyva György Gyula a szegedi, de Vajdaságból származó műsorvezetővel, akivel tavaly a Szegeder is készített interjút.

Képernyőkép az első adásból

Fotó: Magyar Jelen / YouTube

A korábban nyomtatásban is megjelenő, majd 2020 nyarán újraindult Magyar Jelen egy nyíltan a Mi Hazánk Mozgalom szellemiségét követő hírportál, impresszumuk szerint a kiadó az Innovatív Kommunikáció Alapítvány, amelynek székhelye Ásotthalomon található, és egy ideig a főszerkesztő is maga Toroczkai László volt.

Toroczkaiék azért indították el újra a lapot, mert szerintük a kormány „sokszor megelégszik azzal, hogy a dohányboltokra kiírta, hogy »nemzeti«, másrészt pedig egyre erősödik, és sötét történelmi tradíciójához méltóan egyre agresszívebb az a balliberális oldal, amely már nem csak a nemzetet, hanem a család intézményét, a hagyományos férfi-női kapcsolatot, sőt a sátáni propagandájával a gyermekeinket is támadja”. Azt vélik, hogy a Magyar Jelen egy a külföldi és a hazai oligarcháktól független magyar média, a harmadik út hangja.