Novák Katalin 12 millió forintot tett félre tavaly, szegedi lakásait és garázsát megtartotta

Egy év alatt tizenkét millió forinttal, 29 millióról 41 millióra nőtt Novák Katalin államfő megtakarítása tavaly év végére a vagyonbevallását szemléző hvg.hu szerint.

Az államfő friss vagyonnyilatkozatából az is kiderül, hogy megvan minden korábbi ingatlana: a főváros XI. kerületében egy családi ház és két lakás, Balatonlellén egy üdülő, valamint szülővárosában, Szegeden a három lakáson kívül egy garázs is. Nováknak se nagy értékű vagyontárgya, se autója, se részvénye vagy műtárgya, se tartozása nincs a bevallás szerint, ahogy azt egy éve is állította.

A hvg.hu cikke szerint ingatlan-bérbeadásból tavalyelőtt havi 225 ezer forintos bevétele volt, idén a megváltozott bevallási formátum miatt már csak azt lehet tudni, hogy két olyan ingatlant ad ki, amik évente több mint 2 milliót hoztak neki.

Novák köztársasági elnökként jelenleg közel bruttó négymillió forintot keres havonta. Emellett jár neki elnöki rezidencia, személyi védelem, autó sofőrrel – személyi és magánhasználatra is –, valamint az állami vezetőknek járó kiemelt és teljes körűen ingyenes egészségügyi ellátás.