Az is előfordulhat, hogy tél már nem is lesz az idén

Az Időkép ugyanis arról ír a legújabb modellszámítások alapján, hogy jelentős lehűlés ebben az évben már nem jön, karácsonyt követően szilveszterkor sem fog havazni.

Csütörtökön már meg is kezdődött az előzetesen várt enyhülés, így kora délután délnyugaton többfelé elérte, helyenként meg is haladta a hőmérséklet a 10 fokot. Az enyhülés a következő napokban is folytatódik, karácsonykor többfelé elérjük a 10 fokot, sőt az ünnep második napján délnyugaton 15–16 fok is lehet. Szegeden péntektől egészen hétfőig a 10–12 fokos sávban mozoghatunk napközben az előrejelzések szerint.

Kedden feltámadó széllel ugyan átvonul fölöttünk egy hidegfront, de jelentős lehűlést nem hoz, ezt követően pedig ismét délnyugatira válthat az áramlás, így jelentős lehűlés, télies fordulat az év utolsó napjaiban sem várható. Havazni nagy valószínűséggel szilveszterkor sem fog. Az időjárási portál szerint egyelőre nem is látszik a modelleken, mikor következhet be a leghamarabb télies fordulat: a következő időszak sokkal inkább kora tavaszra fog emlékeztetni, mintsem a télre.