Mesterséges intelligencia képzésről állapodott meg a dél-koreai Csungang Egyetem és az SZTE

Együttműködési megállapodást kötött több magyar felsőoktatási intézménnyel a dél-koreai Csungang Egyetem (Chung-Ang University), amely a mesterséges intelligencia területén tanuló és kutató öt magyar hallgatónak ajánlott fel ösztöndíjat.

Az 1916-ban alapított egyetemnek mintegy 32 ezer hallgatója van, és a kutatás-fejlesztési bevételei ebben évben meghaladták a 70 milliárd forintot. A dokumentumokat György László, Pak Szang Kju, a CAU elnöke, valamint a Szegedi Tudományegyetemen kívül az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Semmelweis Egyetem és Széchenyi István Egyetem képviselői írták alá.

György László, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára a dokumentumok keddi budapesti aláírásakor emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök és Mun Dzse In akkori dél-koreai köztársasági elnök tavaly ősszel írtak alá együttműködési megállapodást arról, hogy egy dél-koreai kampuszt hoznak létre Magyarországon.

Ennek első lépése, hogy a CAU-val közösen képzési programot indítanak, és a dél-koreai egyetem öt mesterséges intelligencia doktori képzést ajánlott fel magyar egyetemeknek közölte. Az államtitkár elmondta, a CAU azon tíz dél-korai egyetem között van, amelynek a mesterséges intelligencia képzéseit a dél-koreai állam támogatja.