Egy furgonból lőttek az őket üldöző rendőrökre az M5-ösön, a TEK is a helyszínre sietett

Több rendőrautóval üldöztek egy furgont az M5-ösön, a főváros felé vezető oldalon írja a 24.hu. Állítólag rá is lőtt az őt üldöző rendőrökre a menekülő sofőr. A lap információi szerint a fővárosban érték utol az autóst, és helyszínre érkezett a TEK is.

A Blikk végül arról számolt be, hogy a Rádió 1 reggeli műsorába több hallgató is betelefonált az ügyben, s feltehetően embercsempészek voltak azok, akik tüzet nyitottak a rendőrökre. A cikk szerint a járművet Budapesten, a Nagykőrösi úton lévő használtcikk-piac közelében sikerült végül megállítani.

Frissítés (14:03): Időközben megjelent a rendőrség hivatalos közleménye is, mely szerint rendőrökre lőttek menekülő embercsempészek hétfő reggel az M5-ös autópályán, Inárcs térségében, az elkövetőket elfogták, sérülés nem történt közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság honlapján.

A rendőrök bűnügyi információk alapján akartak ellenőrizni egy főváros felé haladó magyar rendszámú kisteherautót az autópályán, de a jármű nem állt meg, és a kocsiból több lövést adtak le a rendőrautó irányába. A rendőrök ennek ellenére tovább követték a járművet, amely végül Budapest határában megállásra kényszerült  olvasható a police.hu oldalon.

Mint írták, a gépkocsivezető és a mellette ülő férfi bemenekült egy közeli erdőbe, közben további lövéseket adtak le a rendőrök irányába. Az egyik rendőr figyelmeztető lövést követően viszonozta a tüzet. A két, magát irakinak valló férfit nem sokkal fél kilenc előtt, a XIX. kerületben fogták el. A kisteherautóban 21 illegális bevándorló utazott, aki szír állampolgárnak vallotta magát. A lövöldözésben senki nem sebesült meg.