A rendőrség szerint Szabó Bálint nem azért köpött vért, mert bántották őt

Szabó Bálint, ahogy a korábbi rendőri eljárás kapcsán is tette, most is valótlanságot állít – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság. Ugyanis a rendőrségi közlemény szerint nem történt atrocitás közte és a siófoki rendőrök között.

Mint írják, Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő szeptember 11-én a médiában nyilatkozott arról, hogy a megelőző napon Kötcsén, egy közlekedési szabálysértést követett el, melyet követően a rendőrök előállították őt a Siófoki Rendőrkapitányságra. Nyilatkozata szerint a rendőrség zárkájában közte és öt rendőr között atrocitás történt, melyet követően vért köpött, mentőt kellett hozná hívni és kórházba szállították.

A valóság ezzel szemben az, hogy a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az eljárás során mindvégig a hatályos jogszabályok szerint, emberségesen, az érintett egészségügyi panaszára azonnal reagálva jártak el – állítják. A rendőrök Szabó Bálintot szeptember 10-én délután Kötcséről egy közlekedési szabálysértés továbbfolytatása miatt állították elő, mely során a Siófoki Rendőrkapitányságon a felügyeletét ellátó két rendőrnek jelezte, hogy korábbról fennálló krónikus betegségekkel küzd, augusztus 20. óta nem evett, valamint véres a köpete, ezért orvosi ellátást kért.

Ekkor mentőt hívtak számára, akik kórházba szállították, ahonnan szabadon távozhatott. Szabó a rendőri intézkedés során egyetlen alkalommal sem jelezte, hogy sérülése keletkezett, valamint az általa üzemeltetett közösségi oldalra feltöltött egészségügyi dokumentáció sem tartalmaz erre vonatkozó adatot – írja a közlemény. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az üggyel kapcsolatban a szabálysértési eljárás lezárásáig bővebb tájékoztatást nem ad.