Egyénileg dönthetnek a kisbenzinkutak az ünnepi bezárásról, jövő héten fizet a kormány

Rendkívüli közgyűlést tartott a Független Benzinkutak Szövetsége, mely után újabb közleményt adtak ki kedden. Ebben a hvg.hu szerint arról írnak, hogy a rendkívüli közgyűlésükön a tagság többsége amellett foglalt állást, hogy a szövetséget alkotó tagvállalatok, vállalkozások

egyénileg döntik el, hogy augusztus 19-én és 20-án nyitva tartanak-e vagy bezárnak.

„Egyben kezdeményezzük a Mol NyRt. ügyvezetésével a kapcsolatfelvételt a vidék jobb üzemanyag ellátása érdekében” – írták. A kis kutakat tömörítő szövetség néhány napja jelentette be, hogy a tagkútjai augusztus 19-én és 20-án nem nyitnak ki:

  • az ellátási hiányok és bizonytalanságok miatt,
  • illetve azért, mert a kormány júliusban nem fizette ki a kutaknak az eladott üzemanyagok után járó literenkénti 20 forintos támogatást.

Azt is közölték: ha a pénz a hét elején megérkezik, akkor elállnak a szándékuktól, és pénteken és szombaton is kinyitnak a kis kutak. Arról már írtunk is, hogy a kormány az utolsó pillanatban ígérte be, hogy jövő héten már utalják ezt a pénzt. Mindezt a szövetség kedd délelőtti megbeszélésén ígérte Nobilisz Márton kereskedelempolitikáért felelős államtitkár.