Várkonyi Andrea a TV2 igazgatóságának tagja lett

Személyi változás történt a TV2 Média Csoport Zrt. igazgatóságában; dr. Czira Szabolcs távozott a testületből, a helyét november másodikától dr. Várkonyi Andrea vette át a TV2 Média Csoport közleménye szerint.

„Az orvos, közgazdász és pszichológus diplomával is rendelkező dr. Várkonyi Andrea három évtizedes televíziós szakmai múlttal rendelkezik – karrierje jelentős részét a TV2 kötelékében töltötte. Érkezésével a TV2 igazgatósága egy a csoportot évtizedek óta jól ismerő televíziós szakemberrel bővül. Igazgatósági tagként szakmai múltjára, szaktudására építve dolgozik majd a TV2 Média Csoport Zrt. további sikereiért” – olvasható a közleményben.

Mi is megírtuk, hogy a szegedi származású Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc szeptemberben tartotta az esküvőt Alcsúton, a milliárdos egyik birtokán. Korábban közös bizniszbe kezdtek; az Ekho Belvedere Kft. 2021. július 27-én alakult meg, mely saját tulajdonú ingatlan adásvételekkel foglalkozik. Alapító tulajdonosa a Mészáros Lőrinchez köthető Ekho Magántőkealap.

A cégnek augusztus 31-étől új tulajdonosai lettek: Mészáros Lőrinc és párja, a szegeden született és egyetemet végzett Várkonyi Andrea osztoznak fifty-fifty a társaságon a cégbírósági papírok alapján. Bár ez az első közös cégük, Várkonyi Andrea már korábban belefolyt az üzleti világba:

  • 2017 óta résztulajdonos a szegedi székhelyű családi cégben, a Medigast Diagnosztikus, Megelőző, Terápiás, Egészségügyi Kft-ben.
  • 2020 szeptemberében – már a Mészáros Lőrinccel való kapcsolatának nyilvánosságra kerülése után – megalapította a Whitedog Media Kft.-t, mely reklámügynöki tevékenységgel foglalkozik.