Olcsó használt laptopok iskolába (X)

A laptop vásárlása általános vagy középiskolás diákoknak fontos és átgondolt választás. Hiszen azt akarjuk, hogy ez egy évekig használható eszköz legyen, ne pedig olyan berendezés, amely még az online órákat sem fogja tudni hatékonyan kezelni. Vajon mire érdemes figyelmet szentelni egy ilyen típusú beruházásnál? Nézzük!

Laptop diákoknak – melyiket válasszam?

A legnagyobb érdeklődést valószínűleg az olcsó diák laptopok váltják ki, de nem javasoljuk a boltban kapható legolcsóbb laptopok kiválasztását. Az ilyen számítógépek gyakran egyszerűen nem felelnek meg a velük szemben támasztott követelményeknek. Vásárlás előtt érdemes több fontos tulajdonságra is odafigyelni, amellyel a jövőben nem csak a nebuló aspektusából, hanem saját részről is elkerülhető a frusztráció. A vásárláshoz kifejezetten ajánljuk a megbízható hasznaltlaptop.eu portált.

Olcsó laptopok diákoknak – mire kell figyelni?

Nem kell számítógépes szakértőnek lenni ahhoz, hogy egy tanuló számára megfelelő laptopot válasszunk. Csak néhány alapvető funkcióra kell figyelni. A legtöbb középkategóriás laptop megfelel az elvárásainknak, de akciós ajánlatok és olcsóbb kivitelek esetén vásárlás előtt érdemes átnézni a specifikációt.

Először is, egy diák laptopjának megfelelő mennyiségű RAM-ot kell kínálnia – 8 gigabájt a minimum, de a jövőre tekintettel jobb, ha 16 gigabájt RAM-mal rendelkező modellt választunk. Gyakorlatilag minden új laptophoz SSD-t kínálnak, ami biztosítja a rendszer és a programok gyors indítását, de ha úgy döntünk, hogy az olcsó használt laptopok iskolába platformról vásárolunk, akkor csekkoljuk, hogy ne HDD-vel (klasszikus lemezmeghajtó) felszerelt modellt válasszunk, mert ez jelentősen csökkenti a tanulás és a munkavégzés kényelmét. Az SSD kapacitása is fontos – a 128 gigabájt biztosan nem elég, és a 256 gigabájt is hamar kevéssé válhat –, ezért a legalább 480-512 gigabájt kapacitású SSD-vel szerelt modelleket preferáljuk.

A diák laptop képernyőjének a mérettől eltekintve megfelelő felbontást is kell kínálnia, legalább full HD (1920×1080). Fontos, hogy egyben matt képernyő is legyen, ami határozottan alkalmasabb hosszú munkamenetekre, mint a fényes képernyők. A nagyobb laptopok a nagyobb képernyő mellett akár numerikus billentyűzetet is kínálhatnak, ami hasznos lehet a tanuláshoz. Minden esetre ellenőrizzük azt is, hogy a laptop fel van-e szerelve webkamerával – a modellek nagy százaléka ilyen, de előfordulhatnak olyan laptopok is, amelyek nem rendelkeznek ezzel a lehetőséggel. Ha nem szeretnénk többletköltséget vállalni, válasszunk Windows operációs rendszerrel felszerelt laptopot (a rendszer nélküli modellek valamivel olcsóbbak). Néhányuk promóciós hozzáférést is kínálhat a Microsoft Office-hoz. Véleményünk szerint a használt laptopok garanciával felület kiváló alternatívát nyújt egy ilyen típusú beruházáshoz, érdemes átnézni a kínálatot.