Még hat napon keresztül bulizhatunk az ország legszínesebb fesztiválján, a Művészetek Völgyén (X)

Az eső ellenére is erősen kezdett múlt hét pénteken az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja, Művészetek Völgye. Több ezer ember érkezett már a fesztivál első napjára is, amit a nagyszínpadon az Aurevoir. és a Bohemian Betyars zenekarok nyitottak meg. Az első akadályt kiválóan vette a Völgy, a rossz időjárás sem fogott ki a hatalmas rendezvényen.

Szombaton, a fesztivál második napján már napsütésre ébredtek a fesztiválozók. Ekkor már érezhetően leszállt a hamisíthatatlan völgyéletérzés a KapolcsVigántpetendTaliándörögd faluhármasra. Napközbeni programok százai várták a hömpölygő tömeget, majd este ismét a nagy koncerteké volt a főszerep.

Eltelt négy nap a fesztiválból, de a java még csak most jön, a Művészetek Völgye ugyanis egyedülállóan Magyarországon tíz napig tart. Aki most döntene úgy, hogy elindul a Balaton-felvidékre egy kicsit kikapcsolódni, még kedvére válogathat a több ezer program közül. Minden jegykategóriából lehet még vásárolni, napijeggyel, három napos bérlettel és ötnapos rugalmas bérlettel is útnak lehet indulni a fesztiválra.

Fotó: Bálint András / Szegeder

26-án, szerdán a nagyszínpadon először a Bëlga fog koncertet adni, majd a Punnany Massif húszéves jubileumi show-jára bulizhat a közönség Kapolcson. Taliándörögdön, a Lőtéren ami a Völgynek egy új koncerthelyszíne a Middlemist Red fog búcsúzni közönségüktől, őket pedig Lovasi András vezetésével a Kiscsillag követi.

Csütörtökön lép fel a fiatalabb korosztály egyik kedvenc zenekara, a Carson Coma. A hétvégére érkezik az Irie Maffia, a Budapest Bár, a Bagossy Brothers tízéves születésnapi koncertje, a fesztivált pedig a Quimby zárja majd, akiknek ez lesz az egyik visszatérő koncertjük egy kisebb kihagyás után.

Állandó programok is vannak a Völgyben, reggelente kezdhetjük a napot jógával, amire Harcsa Veronika udvarában tudunk becsatlakozni, napközben pedig előadásoktól a beszélgetéseken át a wokshopokig szinte bármire beülhetünk, mert a Völgy minden korosztály számára számos lehetőséget kínál.