Összejött a támogatás, már mentené is az első szamarat az ásotthalmi Koszonits Patrik

„Az adományoknak köszönhetően tudtam vásárolni 700 ezer forint értékben szénát, így lehetőségem nyílt mentett szamarak befogadására” – írta a Facebook-oldalán Koszonits Patrik.

Koszonits pénteken kora este érkezett meg úti céljához, Mosonmagyaróvárra, ahol minden támogatójának megköszönte a segítséget. Azt írta, már vasárnap hazafelé megnéznek egy nagyon rossz sorsú szamarat, melynek sűrgősen segítségre van szüksége. Azt reméli, már a jövő héten megérkezhet hozzá az első mentett állat.

A 19 éves Patrik az elmúlt heteket azzal töltötte, hogy Ásotthalomról indulva a kéktúra vonalán több mint 400 kilométert tett meg egy szamárral gyalogolva. Bár az állatkínzásos vádakat visszautasította, végül nem eredeti útitársával, Fülessel gyalogolt be a célba Mosonmagyaróváron, hanem Fannival, Füles szintén megtette a kimaradt 40 kilométert, de azt már Ásotthalom felé, a fiú apukájával.

Koszonits azért kelt útra, mert ezzel az akcióval szerette volna felhívni a figyelmet arra, hogy a szamarak mennyire jófejek, és adományokat akart gyűjteni az általa megálmodott szamárrezervátumhoz, ahol aztán rossz sorsú szamarakon segítene. Patrik egyébként korábban Mosonmagyaróváron élt családjával, mielőtt Ásotthalomra költöztek egy tanyára.

Facebook-kép: Nagy Gábor Imre