Füles célba ért Ásotthalmon a 450 kilométeres országos sétája után

Füles szerdai sétájával teljesítette a 450 kilométeres távot, és a 19 éves ásotthalmi Koszonits Patrik helyett a fiú édesapjával, Koszonits Tiborral augusztus 7-én délután hét tájékán az ásotthalmi Bűbáj Élménybirtokon célba is ért, ahol sokan köszöntötték őket.

Az ásotthalmi Patrik Füles nevű szamara társaságában vágott neki még július 4-én, csütörtökön a kora reggeli órákban az országos Kéktúra több száz kilométeres útvonalának, hogy népszerűsítse a számára oly kedves állatokat, és egy általa megálmodott szamár rezervátumra gyűjtsön. A fiú végül azért nem volt ott az ásotthalmi célba érésnél, mivel többen állatkínzónak nevezték a szamár nagy kánikulában történő vándorlásáért, ezért az utolsó 40 kilométert augusztus elsejétől másik szamarával, Fannival folytatta a győr-moson-soproni Mosonmagyaróvár felé.

A támadások miatt július 31-én kapcsolódott be Patrik édesapja, aki azzal akarta bebizonyítani, hogy amit Patrik tesz, az nem állatkínzás, hogy augusztus 7-ig ő is Fülessel gyalogolt a hátralévő úton mozgássérültként, mondván ez a szamárnak is semmiség. Végül úgy döntöttek, hogy az utolsó 40 kilométer előtt ő hazaviszi Fülest a szállítójárművel, majd Fannival – akivel eredetileg is útra akart kelni Patrik, ám csomót észleltek a lábán – visszatért a helyszínre, hogy fia vele gyalogolja le a maradék távolságot.

Amíg tehát Patrik eredeti úti célja, Mosonmagyaróvár felé tart Fannival, a kiinduló állomásra, Ásotthalomra végül édesapja futott be az előzőleg több mint 400 kilométert megtett Fülessel. Patrik egyébként korábban Mosonmagyaróváron élt családjával, mielőtt Ásotthalomra költöztek egy tanyára.