Másfél éve nincs helye több mint kétezer facsemetének Makón

Másfél éve keresik a helyet Makón, ahová elültethetnek több mint kétezer facsemetét – írja a Délmagyar

„Annak drukkolok, hogy akár önkormányzati, akár magánkézben lévő területen, de minél előbb kapjon gondozható, öntözhető helyet, lehetőség szerint Makón a Gyermekek Erdeje” – mondta az ötletgazda Árgyelán Diána. Szerinte az ügy nemcsak a klímaváltozás miatt fontos, hanem a helybeli diákok szívügye is. Reményei szerint az ültetés ősszel végre megtörténhet.

A facsemetéket részben civil gyűjtésből vásárolták, részben ajándékba kapták, azonban egyelőre nem találtak állandó helyet nekik, ideiglenesen az Alföldi ASZC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola udvarán gondozzák őket. Eredetileg Makón szerették volna elültetni a fákat, de az önkormányzat nem biztosított területet, és egy tavalyi tulajdonjogi vita is meghiúsította az egyik ígéretes lehetőséget.

Árgyelán Diána 2022 őszén kezdte el megszervezni a Gyermekek Erdejét, akkor még a 10 Millió Fa Alapítvány helyi aktivistájaként, de azóta a politikai okokból kilépett a szervezetből, és családjával együtt el is költözött Makóról.