A szentesi kettős körforgalom is bekerült a legrosszabbak közé a Totalcar gyűjtése szerint

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Közlekedéstudományi Egyesület Közlekedésbiztonsági Tagozata által idén is meghirdetett Év Körforgalma pályázat mintájára a Totalcar is rendezett egy ilyen szavazást, csakhogy ők az Év legrosszabb körforgalmát keresik. Mostanra meg is lettek a döntős jelöltek az egyébként sok beérkezett ajánlás közül.

Csongrád-Csanád vármegyéből is került egy jelölt az ötös szűkített listára. Bár valószínűleg sokaknak a nagy szegedi lámpás körforgalom ugrana be erről – ami egyébként nem egy rossz megoldás –, valójában Szentesen született az egyik legrosszabb megoldás a Totalcar „szakmaiatlan” zsűrije szerint. Itt ugyanis épült 2018-ban egy kettős körforgalom, ám a szegedi Dugonics térinél szolidabb formában.

Szentesen a Kossuth–Horváth Mihály–József Attila utcák kereszteződésében tévedhetünk rá a kettős körforgalomra. „Ezt páran küldtétek, mondván, hogy feleslegesen túlbonyolított. Szakmaiatlan zsűrivel áttekintve tényleg az, egy nagyobb forgalmi dugóból biztosan mégnagyobbat tud alkotni – bár, hogy ez Szentesen mennyire lehet gyakori, azt majd a szentesiek megmondják” –indokolták a lapnál a választást.

A végső szavazás a közönségé lesz ezen az oldalon, a voksolást május 6-án délben zárják. Addig is megtekinthető a szóban forgó szentesi kettős körforgalom egy drónnal készült videón, ami alapján azért rondának nem nevezhető.