Hároméves levelező gimnáziumi képzés indul Kübekházán

Ősztől három éves levelező gimnáziumi képzés indul Kübekházán – jelentette be Molnár Róbert polgármester. Az önkormányzat a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium felnőttoktatási tagozatával állapodott meg az oktatás beindításáról, amely teljesen ingyenes lesz, beleértve a tankönyveket és a fénymásolatokat, de még vizsgadíj se lesz. 

A tantárgyak azonosak a nappali tagozatos gimnáziumok tantárgyaival: magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv, fizika, kémia, biológia, földrajz, digitális kultúra, művészettörténet, természettudomány, állampolgári ismeretek, médiaismeret. A konzultációkat péntekenként tartják majd. A képzésre a polgármesteri hivatalban egy jelentkezési lap kitöltésével bárki beiratkozhat, aki a tankötelezettség életkorát betöltötte és még nincs érettségi bizonyítványa, de úgy gondolja, hogy annak megszerzése hasznos lehet. 

„Önkormányzatunk ezzel a lehetőséggel azoknak szeretne segíteni, akik készek a péntek délutánjukból nagyjából három órát rászánni arra, hogy érettségit szerezzenek, fontosnak tartják a jövőjük szempontjából a más gimnáziumokkal egyenértékű bizonyítvány megszerzését” – fogalmazott a városvezető. 

A határmenti faluban egyébként sokáig bölcsőde sem volt, évekig tartó kálvária után végül tavaly félig kalákában dolgozva építették fel az elsőt, ami, mint ebben a riportban írtuk, európai szinten is megállja a helyét. De nem ez volt az első eset, hogy a falu így összefogott, korábban egy hajléktalanná vált férfi számára is együtt intéztek egy konténerházat.