Makón már a BYD-vel hirdetnek egy hatlakásos apartmanházat

Szembejött velünk egy makói ingatlanhirdetés, amiben már a Szegedre települő BYD gyárral promotálnak egy hatlakásos apartmanházat. Az azonnal költözhető Kossuth utca ingatlanról azt írják, a lakásoktól a Szegeden megvalósuló BYD-autógyár helyszíne, közvetlen autópályán 25 perc alatt elérhető” és azonnal költözhető.

A hirdetés azért figyelemreméltó, mivel egyelőre csak annyi világos, hogy egy szálló lesz az ipari park területén a BYD munkásainak. A foglalkoztatási adatokból az látszódik, hogy szinte biztosan más megyékből, esetleg külföldről érkezhetnek majd munkások a gyárba, mert Csongrád-Csanádban majdnem teljes a foglalkoztatottság.

Szegeden a gyár közvetlen közelében fekvő Liliom Lakókertben már keresték az eladó, kiadó házakat kínai emberek. Egy férfi elmesélte a Szegedernek, hogy korábban a lakóparkban megjelent három kínai férfi, akik drónfelvételeket készítettek.

„Amikor elkezdtem beszélgetni az egyik szomszéddal, idejöttek érdeklődni, hogy van-e eladó, kiadó ház”

Egy nappal ezelőtt pedig a szeged.hu talált rá egy kínai nyelvű ingatlanhirdetésre, ami szerint a Liliom Lakókert szomszédságában fekvő Béketelepen árulnak egy házat.