Márki-Zay arra kéri Lázárt, ha nem indul polgármesternek, akkor ne hátráltassa tovább Vásárhely fejlődését

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere Facebook-bejegyzésében reagált Lázár János azon nyilatkozatára, miszerint a Fidesz politikusa nem indul el a 2026-os országgyűlési választásokon egyéni képviselőjelöltként. Márki-Zay arra kérte Lázárt, hogy amennyiben nem indul el az idei önkormányzati választásokon sem a polgármesterségért, úgy ne hátráltassa tovább a város fejlődését.

A polgármester szerint a város a Fidesz állításaival szemben inkább fejlődik, mint lemarad. A KSH szerint a tizedik lett Vásárhely a megyei jogú városok között, a legápoltabb közterületekkel, legjobb helyi közlekedéssel és hulladékgazdálkodással, írta posztjában. A Korrupciókutatóra is hivatkozik a 2022-es választások ellenzéki miniszterelnök-jelöltje, ami szerint a legkevésbé korrupt település lett irányítása alatt a város, míg Lázárék a legkorruptabb örökséget hagyták rájuk.

„Veled ellentétben én nem gazdagodtam meg a közszereplésem alatt, és a ti időtökkel szemben mi minden számlát időben kifizetünk”

– tette hozzá Márki-Zay. A politikus ezután rátért arra, hogy bár két éve legyőzte őt Lázár a választásokon, de 20109-ben elutasította a Fidesz azon felkérését, hogy polgármesteri babérokra törjön, de „itt a lehetőség, indulj el te a Fidesz színeiben a polgármesterségért Vásárhelyen”. Ha Lázár most sem indul ellene, akkor abban az esetben arra kéri őt Márki-Zay, hogy ne hátráltassa tovább a város fejlődését, hagyja hogy folytassák a megkezdett irányt.

Bejegyzése végén azt írta a polgármester, hogy bármilyen döntést is hoz Lázár, ő reméli, hogy innentől kezdve közössége fog gyarapodni és az építési és közlekedési miniszter örökségét nem magánkézbe átjátszott kastélyokban, eltitkolt svájci számlákban, strómanokra íratott földbirtokokban vagy luxusautókban kell majd mérni, mint ahogy most lehet – zárta le posztját Márki-Zay.