Új műszerekre és eszközparkra is futotta abból a 245 millióból, amiből a szentesi kórházat fejlesztették

A járóbeteg ellátáshoz kapcsolódó szakrendeléseket érintő műszer és eszközparkot fejlesztették, korszerűsítették az SZTE SZAKK Dr. Bugyi István Szentesi Multidiszciplináris Centrumban, írja közleményében az SZTE. Csaknem 170,3 millió forint értékben történtek eszközbeszerzések, többek között gasztroenterológiai vizsgálótornyok, kardiológiai és nőgyógyászati ultrahangok, ABPM, EKG holter rendszer, Tympanométer, illetve vizsgálólámpák és orvosi rendelői bútorok.

Kiemelendő, hogy új, korszerű panorámaröntgent, fogászati kezelőszéket, továbbá elektroterápiás masszázskádat, illetve mágnes- és ultrahang terápiás készülékeket is beüzemeltek.

A projekt során épület infrastruktúra fejlesztés is történt a Dr. Bugyi István Szentesi Multidiszciplináris Centrum telephelyén, melynek keretében orvosi rendelők, szakrendelők újultak meg 63,49 millió forint értékben. A kivitelezés során a szájsebészeti szakrendelőt is korszerűsítették, továbbá a kardiológia szakrendelőt, a nőgyógyászati szakrendelőt, illetve a gasztroenterológiai szakrendelés helyiségeit festették ki.

„A projekt keretében modern eszközök álltak a járóbeteg ellátás szolgálatába, ezzel is erősítve a lakosságközeli ellátások körét, tervezhetőbbé és magasabb színvonalúra emelve a szakellátást” – írja a közlemény.

A kórház – a deszki tüdőszanatóriummal együtt – júniusban került át az SZTE fenntartásába, miután a Parlament 132 igen, 47 nem és 11 tartózkodás mellett elfogadta az egyes egészségügyi, egészségbiztosítási és gyógyszerészeti tárgyú törvények módosítását, melyben több más változtatás mellett az is szerepelt, hogy néhány vidéki kórház fenntartót vált.