Megnézne élőben egy víztoronyrobbantást? Nemsoká megteheti!

Még nem most, mert az eredetileg csütörtökre tervezett mindszenti robbantást elnapolják. Erről Mindszent önkormányzata tájékoztatott kedden délután.

Mindszent képviselőtestülete még két évvel ezelőtt fogadta el azt a szakértői véleményt, amely szerint az igen határozott megjelenésű mindszenti víztorony vasbeton-tartószerkezete rendkívül rossz állapotban van, teherbíró képessége számottevően csökkent, rendeltetésének megfelelően már nem használható.

Felmerült a felújítás persze, de ez nem lenne költséghatékony, ugyanis nem biztosítja a víztorony hosszútávú és biztonságos üzemeltethetőségét. Rendeltetésétől eltérő használata ugyanúgy magával vonná a felújítás és rendszeres karbantartás szükségességét, mely rendkívül nagy terhet róna a városra.

Ezért felrobbantják.

Ez ugye csütörtökre volt tervezve, délelőttre, de most valamiért halasztani kell. Az új időpont még nem ismert.

A torony tervezője egyébként egy viszonylag fiatalon elhunyt építész, Bakonyi Tibor volt, aki rajongott a szecesszióért. 1967-ben költözött Szegedre, itt tervezte meg az algyői és mórahalmi egészségházat, illetve a paksi és mindszenti víztorony mellett mintalakótelepek tervezésében is kivette részét.