A vásárhelyi Fidesz kiplakátolta az éjjel, hogy Márki-Zay Péter miatt nem újulnak meg iskolák

Sárga alapon fekete betűs – hogy minél jobban látszódjon – molinók jelentek meg a hódmezővásárhelyi Szent István utcai, a Klauzál utcai és a Nádor utcai iskolák elé, és azt írták rájuk, hogy „Ezt az iskolát Márki-Zay miatt nem újítják fel! Vásárhely szabadon visszafejlődik!” Mint később kiderült, a helyi Fidesz akciója volt mindez.

Közleményükben ugyanis azt írják, közel 500 millió forint fejlesztési forrást kell a városnak visszafizetnie, miután a város ellenzéki polgármesterének több mint öt éve lett volna az iskolák épületeinek energetikai korszerűsítésére, de nem tudta megugrani ezt a szintet szerintük. Csaknem félmilliárd forint megy a kukába, a tanulók oktatásának körülményei nem javulnak, a vásárhelyi gyerekek veszítenek.A témát egyébként már jó ideje tolja a kormánypárti sajtó.

A városházához közel álló HódPress cikke szerint, a Nádor utcai kisbolt hajnali fél 6-kor nyit, az üzlet dolgozói pedig arról számoltak be, hogy a feliratok akkor már kinn voltak. „Késő éjszaka vagy kora reggel csinálhatták, ilyenkor itt nincs forgalom. Gyakran vagyok fenn hajnali 2–3 óráig, de most aludtam, mint a bunda, különben felfigyeltem volna a szokatlan mozgásra – árulta el a Klauzál utca egyik – iskola közeli – házában élő férfi a portálnak.

A jelenségre Márki-Zay Péter is reagált egy videóban, melyen megjegyzi, hogy bár nem látszik a feliratokon, kihez tartozik, szerinte egyértelmű, hogy a Fidesz, mivel „kinek lett volna arra pénze, hogy ismét gyűlölködő plakátokat helyezzen el”. A polgármester szerint az uniós pályázatok kapcsán átcsoportosítást kértek a kormánytól, azt viszont két évig nem kapták meg.

Amikor igen, már késő volt, mert a megnövekedett árak miatt újból ki kellett írni a közbeszerzést.

Ráadásul a polgármester azt állítja, a kormányhoz tartozó közbeszerzési felügyelőbizottság több hónapig – ami normál esetben 15 nap – nem adta ki az engedélyeket, amikor meglett a nyertes, így az uniós ciklus novemberi határidejéig nem készültek volna el. A vállalkozó állítólag benyelte volna az uniós támogatás elvesztését is, de engedély híján nem tudták elkezdeni az építkezést.

Fotó: hódmezővásárhelyi Fidesz / Facebook