Megszólalt a Nyugdíjas Lakópark korábbi vezetője, ahol szeptember elején két holttestet is találtak

Szeptember elején egy 94 éves férfira holtan találtak rá a hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Lakóparkban úgy, hogy már napok óta halott volt. Ezután nem sokkal egy másik, 81 éves férfit is találtak a lakóparkban, aki azelőtt fél nappal hunyt el. A történtekért több fideszes sajtóorgánum a városvezetést okolta, mivel a lakópark az önkormányzat fenntartásában áll.

A Nyugdíjas Lakópark előző vezetője, Hajdú Józsefné a Promenad24-nek adott interjújában azt mondta, hogy az esetnek mindenféleképpen vannak felelősei és szerinte részletes szakmai vizsgálatnak kell feltárnia, hogy kik mulasztottak, hogy ne fordulhasson elő mégegyszer hasonló eset.

 „A legsérülékenyebbek, a legidősebbek folyamatos ellenőrzése egyértelmű prioritás. Erre még éjszaka is odafigyeltünk”.

– válaszolta Hajdú arra, hogy mit gondol arról, hogy Márki-Zay Péter szerint az idős férfi halálát azért sem vehették észre, mivel kevés barátja volt és nem kommunikált sok emberrel.

Márki-Zay Péter az őt és a városvezetést ért vádakra egy videóban reagált, amelyben elmondta, hogy az intézményben eddig nem működött ellenőrzés, ezért ezentúl az elmúlt húsz év gyakorlatától eltérően minden nap felveszik a kapcsolatot a lakópark munkatársai a lakókkal. Azt viszont megjegyezte, hogy

a lakópark nem idősek otthona, nem egészségügyi intézmény, hanem egy zárt lakóközösség.

Ezen kívül Márki-Zay bejelentette, hogy új vezetője lesz a nyugdíjas lakóparknak szeptember 15-től, bár a HírTV riportja szerint a helyiek azt állítják, hogy a mostani vezető már hónapokkal korábban jelezte, hogy lemond, mert babát vár.