Elkészült Kübekháza első bölcsődéje

Elkészült Kübekháza első bölcsődéje „A jövő bölcsődéje Kübekházán” című uniós projekt keretében, erről a település önkormányzata tájékoztatta lapunkat. A megvalósításhoz ezen felül Kübekháza önkormányzata és lakói is hozzájárultak, anyagi és fizikai feladatvállalással.

Mint a közleményben írják, a Petőfi tér 45. szám alatti, önkormányzati tulajdonú, földszintes épületnek a tetőterét is beépítették, a bölcsőde pedig az óvodával közös előudvarról közelíthető meg. A két intézmény egy közös, üvegezett nyaktaggal került összekötésre, amely babakocsi tárolóként és előtérként is funkcionál. A bölcsőde hátsó bejárata az udvarbelső felé kialakított teraszra és egy parkra nyílik. A földszinten foglalkoztatót alakítottak ki, ahová a szülők az öltözőn keresztül vihetik be gyerekeiket. Ehhez tartozik egy tisztálkodó és mellékhelyiség.

Fotó: Kübekháza önkormányzata

A kiszolgálóterek, vagyis az akadálymentes mosdó, a nevelői WC, a melegítőkonyha és a kiszolgálóhelyiségek a belső, hosszirányú folyosóról nyílnak. Az épület emeletén kapott helyet a bölcsőde adminisztratív és vezetői helyiségei. Ugyancsak itt került elhelyezésre a személyzeti öltöző, a szociális helyiségek és a mosoda.

A beruházás a település közleménye szerint a tervek szerint készült el, magának az épületnek a műszaki átadás-átvételre még február 10-én került sor. Ezt követően szerezték be a bölcsődei eszközöket, bútorokat és gyerekjátékokat, a melegítőkonyha technológiai berendezéseit és kialakítottak egy parkot is.