Kínai csomagolóipari cég jön a makói ipari parkba

A Promenad24 információi szerint ősszel megkezdődhet az új csomagolóipari üzem kivitelezése a Makói Ipari Parkban, mely 300 embernek ad majd munkát, s a befektető tervei szerint 2024 második felében már termelhet is. Még június közepén jelentette be Lázár János építési és közlekedési miniszter a 25–30 milliárdos nagyberuházást, mely során 55–60 ezer négyzetméteres ipari csarnokot építenek a Maros-parti városban.

A portál szerint a kínai tulajdonú Benepack Hungary Kft. tavasszal 10 hektáros területet vásárolt a Makói Ipari Parkban 640 ezer euróért (több mint 240 millió forintért). Információik szerint a befektető a CPMC, illetve annak belgiumi leányvállalata, a Benepack érdekeltsége. A CPMC-Benepack a világ egyik topvállalata, a COFCO agrár-élelmiszer-ipari konglomerátum csomagolóipari termékek gyártására szakosodott cége.

A befektető cég egyébként könnyűfém csomagolóeszközben utazik, a Promenad24 értesülései szerint ilyen jellegű üzemet fognak felhúzni Makón is. Említésre méltó fejlemény volt még június végén, hogy két újabb kínai vállalati beruházást jelentett be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kínai Tiencsinben, ekkor vele tartott Mihálffy Béla is. Valószínűleg erről a beruházásról tárgyalhatott a Homokhátság országgyűlési képviselője.