A makói polgármester szerint élelmiszercsomagoló üzem épül a városban, ami nem szennyező

Mint ismert, még Lázár János jelentette be a vásárhelyi Rádió 7 korábbi adásában, hogy a makói ipari parkban 25–30 milliárd forintos beruházással 250–300 munkahelyet létesít majd egy 55–60 ezer négyzetméteres ipari csarnokot építő vállalat. A Kormányhivatal honlapján megjelenő határozat szerint egyébként egy olyan csomagolóüzem jön Makóra, mely alumíniumot is felhasznál.

Erre reagált úgy Mucsi Tamás makói DK-s képviselő, hogy a makói polgármesternek, illetve a leendő üzem vezetőinek tájékoztatni kellene arról a lakosságot, milyen új gyár települ az ipari parkba, mivel szerinte a testület fideszes többsége úgy szavazta meg az adott terület értékesítését, hogy nem tudta, pontosan mivel foglalkozik az ide települő vállalkozás. Azt mondta, az új gyár alumínium-felhasználásához sok vízre van szükség.

A fentieket viszont Farkas Éva Erzsébet cáfolta meg azzal szintén a vásárhelyi Rádió 7 szerdai műsorában, hogy szó sincs alumíniumbányászatról vagy -gyártásról, csupán egy élelmiszercsomagoló üzem épül, a beruházás környezetvédelmi szempontból egyáltalán nem káros: alumínium alapanyagot tartalmazó, meglévő anyagot préselnek, formálnak majd itt. A makói polgármester megerősítette, hogy a cég egy közel 10 hektáros területet vett meg a Makói Ipari Parkban.

Farkas Éva Erzsébet elárulta, a kivitelező céggel májusban megkötötték az adásvételi szerződést, s várhatóan szeptemberben indul el az építkezés. „Ez a fejlesztés adóbevétel és gazdasági növekedés szempontjából mérhetetlenül nagy lehetőség a város számára. A munkavállalók számára is újabb hatalmas esélyt nyújt a városban és a térségben, hiszen az első üzemben 150 fős munkavállalói körrel szeretnék megkezdeni az ipari tevékenységet, a későbbi bővítésekkel pedig ezt 250–300 dolgozóra fogják emelni.”

A polgármester arra is kitért az adásban, hogy a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel (HIPA) és Lázár János országgyűlési képviselővel, miniszterrel együtt azon is dolgoznak, hogy a jövőben 30–50 hektárral tovább tudják bővíteni a Makói Ipari Park területét, ez által újabb befektetőket csábítva a városba.